Inel ca-n «Suleyman», cumpărat din banii Spitalului Malaxa

Ultima actualizare:

    Secureanu  i-a făcut  iubitei “Vrăbi”   toate poftele
Secureanu i-a făcut iubitei “Vrăbi” toate poftele

Jaf din bani publici! În timp ce, în multe spitale din România, pacienţii sunt nevoiţi să-şi cumpere spirt medicinal şi medicamente, unii manageri au batjocorit în fel si chip banii alocaţi unităţilor medicale. Florin Adrian-Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti, a creat o pagubă de 9,1 milioane de lei (două milioane de euro)!

Inele de damă şi inele bărbăteşti, butoni, o brăţară de damă, un lanţ pentru fiica lui Florin-Adrian Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, înseamnă doar o mică parte din achiziţiile de lux pe care unitatea medicală le-a plătit unei firme de bijuterii din Bucureşti. În schimb, firma Yarouse Jewellery a emis, în perioada 2013-2015, facturi în valoare de 39.500 lei pentru servicii de curăţire instrumentar medical pe Secţia Ginecologie-Sterelizare. În realitate, aceste servicii nu au fost prestate niciodată de această firmă.

Detaliile apar în dosarul în care Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare şi luare de mită. Prejudiciul adus spitalului: 9,1 milioane de lei! Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, scrie adevarul.ro.În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată angajaţi şi directori din spitalul Malaxa, dar şi afacerişti care au fost acuzaţi de complicitate la delapidare. Unul dintre aceştia este Simona Trandafir, asociat şi administrator la Yarouse Jewellery. Ea a povestit că printre bijuteriile livrate managerului de la Malaxa au existat şi un inel bărbătesc cu însemne masonice, dar şi un alt inel de damă pentru iubita acestuia, Cristina Eugenia Chiriac, cunoscută drept „Vrăbi”. Modelul pentru inelul acesteia era o replică după o bijuterie purtată de unul dintre personajele serialului „Suleyman Magnificul”.

Un alt om de afaceri trimis în judecată în acest dosar este Eugen Răsoiu, administratorul firmei Borealy Gifts. Potrivit probelor DNA, Secureanu a cumpărat de la această societate flori şi coşuri de cadouri în valoare de 545.000 de lei. Nota de plată a fost achitată de spitalul Malaxa. Florăria a facturat fictiv către unitatea medicală servicii de tip IT. Afaceristul a explicat că aceste produse erau comandate în general de sărbători sau cu diverse ocazii festive (Paşte, Crăciun, 1 şi 8 martie) şi erau livrate atât la spital, cât şi la domiciliul lui Secureanu. Firma a livrat şi alte bunuri, la comanda managerului - vin, cafea dulciuri, stilouri.Societatea Danisim Forever, controlată de Eugenia Dumitru, a fost furnizor de alimente la Malaxa din 2009. În mod ciudat, din 2010, a început să factureze către spital prestări de servicii de tip reparaţii şi întreţinere IT. Este vorba de 12 facturi în valoare de 430.000 de lei. Ancheta DNA a dezvăluit că în realitate era vorba de facturi fictive. Totul era pentru a masca plata unor bunuri la solicitarea lui Secureanu.În martie 2010, Danisim Forever a cumpărat, la cererea doctorului, o maşină marca GWM Hover, pe care a achitat 50.000 de lei. Maşina a fost folosită doar de Secureanu, deşi firma Eugeniei Dumitru achita taxele şi impozitele aferente, inclusiv amenzile pentru neplata vignetelor sau pentru încălcări ale regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.


    Aşa arată inelul faimosului  personaj Hürrem, din serialul  turcesc “Suleyman Magnificul”
Aşa arată inelul faimosului personaj Hürrem, din serialul turcesc “Suleyman Magnificul”
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net