Înfiorător! O mamă din Iași, acuzată că și-a bătut copiii până i-a bagat în spital! Unul dintre ei a avut nevoie de operație la ochi

Ultima actualizare:

    Mihaela Panaite este acuzată că și-a bătut cei patru copii FOTO: bzi.ro
Mihaela Panaite este acuzată că și-a bătut cei patru copii FOTO: bzi.ro

O ieșeancă de 37 de ani, mamă a patru copii, riscă să fie decăzută din drepturile părintești după ce a fost acuzată de tatăl copiilor că i-a bătut cu o brutalitate de nedescris.

„I-a bătut atât de tare cu un băț, încât au avut nevoie de îngrijiri medicale. Am stat cu ei internați în spital, iar unul dintre băieți a avut nevoie de operație la ochi”, și-a vărsat off-ul tatăl celor patru copii, Florinel Panaite. Bărbatul a divorțat de soția sa, Mihaela, mama minorilor (trei băieți de 6, 9, 11 ani și o fată de 13 ani) în urmă cu doi ani, iar ambii au primit custodie comună, scrie bzi.ro.    

În urmă cu câteva zile, chiar înainte de sărbătorile pascale, Florinel Panainte i-a găsit pe copii bătuți și a făcut toate demersurile legale pentru ca mama lor să fie decăzută din drepturi. „Când a plecat de acasă, a spus lumii că pleacă din țară cu iubitul, a plecat și m-a lăsat cu copiii. Această femeie nu poate fi numită mamă. A luat pensia alimentară a copiilor și a fugit. Noi având custodie comună, timp de trei săptămâni, copiii au stat cu ea, iar când am mers să îi iau m-am speriat. Toți copiii au certificate medico-legale și voi merge până în pânzele albe ca această femeie să nu se mai apropie de copiii mei. I-am lăsat doar trei săptămâni la ea și i-a măcelărit, i-a gâtuit. Am stat cu cei doi mici, băiatul de 6 ani și băiatul de 9 ani, în aparate la spital în perfuzie. Am anunțat poliția și acum are dosar penal individa, că nu o pot numi nici femeie și nici mamă. Copiii nu și-au revenit nici acum și au rămas cu dureri”, a declarat Florinel Panainte (43 ani).      

Tatăl copiilor a cerut ordin de protecție    

Florinel Panainte a mers în instanță pentru a obține un ordin de protecție pentru cei mici. „Nu o mai pot lăsa să se apropie de copiii mei. Sunt disperat. În preajma ei, copiii mei sunt în pericol. Nu a fost așa dintotdeauna, am fost o familie frumoasă până într-un moment în care nu știu ce s-a întâmplat. Miercuri, 5 aprilie 2021, am stat toată ziua la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) pentru a da declarații și să pun la punct toate lucrurile. Am toate dovezile că această femeie i-a bătut, am poze și video... Nu vreau ca acești copii să mai ajungă la această femeie, cum nici ei nu își doresc să mai locuiască cu ea. Din păcate, Tribunalul Iași mi-a respins cererea de restricție”, a mai precizat Florinel Panainte, tatăl copiilor abuzați.

Cazul, în atenția DGASPC și a poliției

Autoritățile de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași cunosc cazul expus de Florinel Panainte pe pagina de Facebook. „Bărbatul a fost ieri împreună cu cei patru copii la DGASPC. Este o dispută între părinţii divorţaţi cu custodie comună. Tatăl a iniţiat în instanţă ca el să primească custodia după cele întâmplate. Urmează ca cei 4 copii să rămână la ei. Minorii au fost consultaţi de către psiholog. Nu este nevoie de măsuri de protecţie atâta timp cât copiii sunt crescuţi în condiţii bune de către tată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC.

„La nivelul Secției nr. 6 Poliție Urbană Iasi se află în lucru două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Citește și: 

Video șocant! O fetiță a fost bătută, dezbrăcată și dată afară din casă de propria mamă

Copil de 11 ani dintr-un centru de plasament din Brașov, lăsat de asistenții sociali 14 ore cu mâna ruptă

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net