Înghiţiţi de râul ucigaş

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Horaţiu Popovici, 34 de ani, grefier-şef al Secţiei Penale din cadrul Curţii de Apel Cluj, şi prietenul său cel mai bun, Bogdan Chintoanu, 32 de ani, şi-au pierdut viaţa, luni, într-un tragic accident pe râul Vaser, Maramureş, în timp ce făceau rafting.

Au copilărit împreună, erau colegi de serviciu şi vecini de palier. De câte ori puteau, plecau departe de aglomeraţia şi stresul oraşului, în natură, cu bicicleta sau în plimbare, pe jos.

O altă pasiune a celor doi prieteni a fost raftingul, un sport extrem practicat pe râuri repezi. Ieşirea cu un grup de prieteni, iniţial plănuită la Cheile Nerei, în zona Vişeului din Maramureş, s-a încheiat tragic. Horaţiu Popovici şi Bogdan Chintoanu şi-au pierdut viaţa în apele învolburate ale Vaserului, în timp ce coborau la baza muntelui cu un caiac.

Colegii celor doi tineri dispăruţi îi descriu ca fiind oameni săritori, deschişi şi prietenoşi. „Horaţiu rămânea de cele mai multe ori şi peste program, îşi ajuta mereu colegele. Om deschis, sincer şi prietenos. Mare păcat", a spus unul dintre colegii grefierului-şef. Horaţiu Popovici locuia cu mama sa şi era vecin de palier cu prietenul său, Bogdan Chintoanu.

Vecinii povestesc că erau mereu împreună, veseli, le plăcea să iasă în natură.

„Nu departe de locul în care au fost găsite cadavrele bărbaţilor este o cascadă. Se pare că ei au fost prinşi în vâltoare. În continuare se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele în care s-a produs incidentul. Necropsia ne va spune mai multe", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Gabriela Liahovici.

Ce este raftingul

Raftingul este o activitate de recreere plină de adrenalină. Presupune utilizarea unei plute gonflabile pentru a călători de-a lungul unui râu sau altor ape.

Traseele pe care se practică acest sport sunt împărţite în 6 niveluri. Primul nivel este reprezentat de ape foarte liniştite, unde nu ai nevoie de experienţă.

Nivelul 6 e cel mai periculos, deplasarea nu se poate face în condiţii de siguranţă. Sunt zone preponderent cu apă albă, valuri uriaşe, stânci foarte mari şi periculoase, diferenţe de nivel foarte mari la cascade şi praguri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net