Îngrijorarea lui Dăncilă: „Până şi unui prim-ministru i se poate face dosar penal”

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă este al treilea premier al PSD
Viorica Dăncilă este al treilea premier al PSD

În plin scandal legat de procurori și DNA, premierului Viorica Dăncilă îi este teamă, se pare, de un singur lucru: faptul că până și un prim-ministru se poate alege cu dosar penal. Dar ce credeți, doamna premier, că primii miniștri sunt deasupra legii?

Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, la Antena 3, referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o ieri după-amiază cu preşedintele Klaus Iohannis, că acesta a întrebat-o ce părere are despre ceea ce se întâmplă în justiţie, iar ea şi-a arătat îngrijorarea, ce cetăţean, că „până şi unui prim-ministru i se poate face un dosar penal”, relatându-i şi că i-a cerut ministrului Justiţiei să se întoarcă în ţară şi să prezinte cetăţenilor şi Parlamentului o situaţie clară.

“Este corect, am avut o întâlnire în această după-amiază cu domnul preşedinte. Am discutat despre probleme importante pentru România, am discutat despre Centenar, despre un proiect comun de ţară pentru Centenar, despre preşedinţia CE, iar domnul preşedinte m-a întrebat ce părere am despre ce se întâmplă legat de justiţie, cum văd eu lucrurile. I-am spus că ceea ce am văzut în spaţiul public pentru mine este îngrijorător, din punct de vedere al simplului cetăţean, dar din punct de vedere al funcţiei pe care o ocup, cea de prim-ministru, a trebuit să iau măsurile necesare, şi anume chemarea ministrului Justiţiei în ţară, o discuţie cu domnul ministru şi să cer să ia în calcul tot ce a apărut în spaţiul public şi să vină cu o situaţie clară în faţa cetăţenilor şi, bineînţeles, în faţa Parlamentului”, a declarat Dăncilă.

Ea a precizat că ministrul Justiţiei a ţinut declaraţia de presă după plecarea ei de la Cotroceni.

„Am mai precizat pentru preşedinte că pentru mine este îngrijorător că am văzut că până şi unui prim-ministru i se poate face dosar penal”, a afirmat premierul.

Întrebată despre discuţia pe care a avut-o cu ministrul Justiţiei, premierul a spus că i-a cerut acestuia ca, din punct de vedere juridic, să facă toate demersurile pentru aflarea adevărului şi să ia măsurile care se impun. „Domnul ministru a fost cu totul de acord. Ministrul Justiţiei are obligația să lămurească aceste aspect”, a adăugat Dăncilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net