Îngrijorător! În satele din România, periuţa de dinţi se schimbă la 10 ani

Ultima actualizare:

    Periuţa folosită timp îndelungat devine un focar de infecţie. Schimb-o o dată la trei luni!
Periuţa folosită timp îndelungat devine un focar de infecţie. Schimb-o o dată la trei luni!

Nu stăm prea bine la capitolul igienă orală! Potrivit ultimelor statistici, în mediul rural, o persoană foloseşte un tub de pastă de dinţi timp de doi ani şi jumătate, iar periuţa de dinţi o schimbă numai o dată la 10 ani. Staţi liniştiţi, şi celor de la oraş le miroase gura.

Un român de la oraş foloseşte, în medie, două tuburi de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa o dată la 1,5 ani, aflăm din ultimele date ale campaniei Zâmbeşte România. Asta în comparaţie cu restul europenilor, care au mult mai multă grijă la igienă. 77% dintre germani îşi schimbă periuţa cel puţin o dată la trei luni, aşa cum recomandă medicii stomatologi.

Un studiu comandat de GSK Consumer Healthcare în 2014 dezvăluie că majoritatea românilor nu se spală pe dinți seara, așa cum recomandă stomatologii, ci doar dimineața, pentru că identifică periajul dentar cu momentul de pregătire pentru interacțiune socială, văzându-l ca un act estetic, așa cum este aranjarea părului sau machiajul înainte de a ieși din casă. Pentru 8 din 10 români, principala barieră de igienă orală este programul aglomerat al zilei și lipsa facilităților pentru a se spăla pe dinți la serviciu.

Nu e de mirare că peste 80% dintre români au probleme cu dinţii, arată studii mai vechi. 75% dintre copiii de până în 13 ani au carii pe dinții temporari, iar 4 din 10 copii au carii pe dinții definitivi, în timp ce aproape 90% dintre acestea sunt netratate.

Medicii stomatologi recomandă periajul dinţilor de două ori pe zi, schimbarea periuţei o dată la trei luni, o dietă echilibrată, care să includă multe fructe şi legume, precum şi vizite regulate la dentist. Intră pe www.zambesteromania.ro să vezi ce cabinete stomatologice oferă consultaţii şi detartraje gratuite, în ce oraşe se va organiza anul acesta “Rabla la periuţa de dinţi”, plus alte sfaturi despre îngrijirea dinţilor.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net