A înlocuit diamantele cu pietre de pe stradă

Ultima actualizare:

    Inelul evaluat la 2 milioane  de euro este păzit de doi mascaţi  şi un agent de la crimă organizată,  până când va fi transferat  la bijuteria din Paris
Inelul evaluat la 2 milioane de euro este păzit de doi mascaţi şi un agent de la crimă organizată, până când va fi transferat la bijuteria din Paris

S-a lăudat peste tot cu lovitura sa, apoi când a fost prins nu a vrut să declare nimic. Iată că într-un final a recunoscut. George Ploscaru, hoţul român care a subtilizat două inele şi două diamante de la celebra bijuterie De Grisogono din Paris a povestit fapta cu lux de amănunte.

”L-au făcut ca pe proşti!”. Aşa poate fi descrisă ţeapa luată de vânzătorul din Paris de la infractorul român care a furat două inele şi două diamante de 5,2 milioane de euro. “Inculpatul s-a întâlnit în capătul străzii pe care se afla bijuteria cu un complice de la care a primit o geantă de fiţe în care se aflau două cutii confecţionate în România. În ele se aflau pietre obişnuite, de pe stradă. A intrat în reprezentanţa De Grisogono la ora stabilită prin programare telefonică de cetăţeanul sârb care îi vânduse pontul. S-a prezentat drept gemologul Mizrahi”, se arată în rechizitoriul întocmit de procuroii DIICOT Ploieşti, bazat pe mărturiile lui Ploscaru.

Ajuns în faţa singurului angajat al bijuteriei prezent la acea oră a făcut exact ce îi indicaseră cei doi sârbi şi a acceptat fără crâcnire toate cererile. A cerut un loc unde să poată verifica în linişte ”marfa”. A fost dus într-o cameră specială, unde, conştiincios, sub privirile angajatului s-a apucat să se uite la cele două inele şi la cele două diamante.

“Au convenit să aştepte până se încasează prin virament contravaloarea obiectelor. La un moment dat, vânzătorul a fost sunat de cetăţeanul sârb care făcuse programarea şi anunţat că procedura durează şi că Mizrahi va reveni într-o altă zi pentru a lua bijuteriile. Între timp românul schimbase cutia originală cu una în care se aflau doar pietre obişnuite”, se mai arată în documentul întocmit de procurori după ce Ploscaru şi-a dat drumul la gură.

Ploieşteanul rămâne în arest


    George Ploscaru  a recunoscut că e  autorul furtului de  bijuterii din Paris
George Ploscaru a recunoscut că e autorul furtului de bijuterii din Paris

Practic vânzătorul francez a fost păcălit ca la Alba-Neagra. ”Voia să treacă la alt nivel de furturi”, a motivat avocatul lui Ploscaru implicarea clientului său în lovitură. Acesta mai fusese implicat în furturi în ţări europene, dar niciodată de o asemenea amploare. 

Avocatul a cerut în zadar instituirea măsurii de arest la domiciliu pentru George, motivând că şi-a recunoscut fapta. Ploieşteanul rămâne în arest!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net