Înscrierea sau retragerea de la orele de Religie se face prin cerere scrisă a părinţilor

Ultima actualizare:

    Situația școalră a elevului se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie
Situația școalră a elevului se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie

Plenul Senatului a decis, luni, ca înscrierea şi reînscrierea elevilor la ora de Religie să fie posibile în baza unei cereri scrise a părinţilor sau a elevilor majori, potrivit Mediafax. Aceeaşi procedură este valabilă şi la schimbarea opţiunii ori retragerea de la curs.

Proiectul, care modifică Legea educaţiei naţionale în acord cu decizia recentă a Curţii Constituţionale pe această temă, a fost votat cu 119 voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”.

„Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa orele de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelului legal instituit pentru elevul minor. Situaţia şcolară se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie”, potrivit proiectului.

Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputaţilor în aprilie, Senatul fiind for legislativ decizional.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net