Însoţitorii de bord ai Air France intră în grevă. Cum ne afectează protestul?

Ultima actualizare:

    Greva de la Air France durează o săptămână
Greva de la Air France durează o săptămână

Însoţitorii de bord ai companiei aeriene Air France intră miercuri într-o grevă de o săptămână, ce ar putea afecta peste 130.000 de pasageri, în plin sezon al concediilor, relatează The Local, citat de News.ro.

Doar cursele Paris-București (aterizare pe Otopeni la 17.05) și București-Paris (decolare de pe Otopeni la 17.55) operate de Air France sunt anulate miercuri.

Restul pasagerilor care și-au cumpărat bilete pentru cursele Air France vor fi preluați de compania Tarom, au anunțat reprezentanții Aeroportului Internațional din Otopeni.

Sindicatele SNPNC şi UNSA-PNC, ce reprezintă circa 45% dintre însoţitorii de bord ai companiei franceze, au anunţat că membrii săi vor înceta lucrul în perioada 27 iulie - 2 august, după ce negocierile cu patronatul au eşuat.

Greva are loc într-o perioadă extrem de aglomerată. Între 130.000 şi 150.000 de pasageri au bilete pentru cele circa 1.000 de zboruri Air France prevăzută în această săptămână.

„Nu se intră în grevă într-o astfel de perioadă, ce riscă să compromită refacerea Air France”, a declarat directorul general al companiei, Frederic Gagey. „Nu trebuie să uităm că 2015 a fost primul dintre ultimii şase ani în care am avut un rezultat pozitiv (…). Ar fi păcat ca societatea să piardă din nou bani”, a adăugat el.

Însă liderii de sindicat sunt fermi. „Am informat conducerea în legătură cu această grevă din 3 iunie – le-am oferit două luni pentru a discuta”, a declarat un reprezentant al sindicatului SNPNC, Christophe Pillet. „Nu au folosit acest timp”, a adăugat el.

Restul companiilor deţinute de Air France – Hop! şi Transavia – nu vor fi afectate.

Sindicatele cer prelungirea acordurilor în vigoare ce reglementează condiţiile de muncă pe o perioadă de cinci ani, în timp ce conducerea companiei este de acord numai cu o prelungire de 17 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net