Interceptări «bombă» în dosarul fostului adjunct al Poliţie Capitalei

Ultima actualizare:

    Roberto Ababei a fost arestat pentru 30 de zilefoto: gandul.ro
Roberto Ababei a fost arestat pentru 30 de zilefoto: gandul.ro

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, lua mită chiar la petrecerea fiicelor sale. Acesta a primit 3.000 de euro, din totalul de 13.000 de euro pe care i-ar fi luat de la administratorii unui restaurant care făcuse obiectul unui control, chiar la petrecerea fiicelor sale, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Roberto Ababei este acuzat de procurorii DNA că a încasat, în datele de 14 şi 22 iulie, 10.000 de euro şi respectiv 3.000 de euro, de la administratorii unui restaurant din Sectorul 6. În zilele de 16 iulie şi 6 august, acesta ar fi luat de la cei doi şi diferite produse alimentare.

Cei doi se temeau că ar putea fi cercetaţi pentru evaziune fiscală după un control al poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) în cadrul căruia fuseseră găsite nişte agende în care se aflau programările unor nunţi şi botezuri care avuseseră loc şi care nu fuseseră trecute şi prin contabilitatea localului, scrie Mediafax.

Roberto Ababei se lăuda că va fi promovat la IGPR, unde va putea să facă “blaturi”. Ababei a discutat cu unul dintre  administratorii restaurantului, în 27 august, chiar în biroul său de la Poliția Capitalei.

INTERCEPTĂRI DIN DOSAR

„(....): Doamne ajută! Tu îţi dai seama ce mişto ar fi ?! Putem să mai facem şi noi un blat?Roberto Ababei: Ei, asta! Alea care se făceau erau nimicuri. Numai de – alea din…neinteligibil…păi, cum faci tu la…ciorbiţe şi încă un ardei.(....): …(râde)…Ababei Roberto - Ştefan: Deci, ală e … obligatoriu, îl pui acolo că vrea omu’, nu-l vrea…nu?(....): …(râde)…Ababei Roberto - Ştefan: Poate îl mai întrebi la o smântână, „vrei şi cu smântănă?”(....): …(râde)…Ababei Roberto - Ştefan: Că la ciorba de burtă…nu mai…deci, pe bune…(....): DaAbabei Roberto - Ştefan: Sau mici fără muştar…(....):Aia e…aia e…Ababei Roberto - Ştefan: Mai…cred că e mai…mai corect aşa spus.”

Roberto Ababei, arestat pentru 30 de zile

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2. Potrivit ultimei declaraţii de avere, din 2014, Roberto Ababei are doar un autoturism Audi A6 fabricat în 2009, fără a deține terenuri sau imobile. Joi seară, Ababei a fost arestat pentru 30 de zile şi totodată demis din funcţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net