Inundațiile au făcut prăpăd pe calea ferată! Pasagerii stau de 16 ore în tren

Ultima actualizare:

    Pompierii i-au scos pe oameni din casele indundate cu bărcileFotografii: IGSU
Pompierii i-au scos pe oameni din casele indundate cu bărcileFotografii: IGSU

Viiturile formate au dat peste cap traficul feroviar în zonele care se află sub cod portocaliu de ploi torențiale. Trenul care a plecat aseară de la Timișoara spre Mangalia încă se află pe drum, o locomotivă a deraiat, iar pasagerii sunt transbordați cu microbuzele.

Traficul feroviar pe raza Regionale CF Craiova se desfășoară cu transbordare auto pe segmentul de cale ferată Turnu Severin-Strehaia.

Măsura a fost luată pentru asigurarea continuității circulației  trenurilor, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrare în stațiile Balota și Prunișor, dar și pe intervalul de stații Prunișor - Igiroasa.

Terasamentul căii ferate, spălat de viitură

Potrivit celor de la CFR Infrastrcutură, terasamentul a fost spalat de viitură, iar echipele de intervenție sunt la fața locului ca să repare ce a distrus natura.

Din această cauză, pasagerii trenului Timișoara-Mangalia stau de 16 ore pe drum. Garnitura plecată aseară, la ora 19.30, din Timișoara nu a ajuns nici până acum la destinație.

”La solicitarea operatorului național de transport feroviar de călători, trenul a fost deviat pe rută ocolitoare pentru a evita zona inundată Igiroasa- Prunișor. Circulă cu nr. 12.197, a plecat la 10.39 din Ilia, a oprit în Mintia, iar acum este în circulație”, a precizat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

O locomotivă a deraiat

Totodată, locomotiva trenului R 5731, care avea în compunere un singur vagon în care nu erau călători, a deraiat în zona haltei Pârhăuți, la ora 3.20. Și asta din cauza aluviunilor depuse pe linia de cale ferată, pe segmentul feroviar Dărmănești – Cacica. Potrivit Centrului Infotrafic, evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația feroviară este întreruptă.

Oamenii, salvați pe brațe de pompieri

Și casele oamenilor au fost afectate. În ultimele 24 de ore, au evacuate preventiv 104 persoane, iar alte 48, surprinse de viituri, au fost salvate pe brațe de pomperi.

Pomoierii au scos pe brațe bătrânii bolnavi din casele inundate
Pomoierii au scos pe brațe bătrânii bolnavi din casele inundate

Gospodăriile lor sunt sub ape și riscau să fie luați de torenți. Salvatorii au acționat cu motopompe pentru scoaterea apei din 65 de locuințe, 78 de anexe și subsoluri, 276 de curți și 6 obiective social-economice. Totodată, vântul a doborât 53 de copaci pe carosabil, stâlpi de electricitate și mașini.

Cele mai multe pagube s-au produs în județele Mehedinți și Harghita, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

E cod portocaliu în 11 județe

Agenţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de cod portocaliu pentru 11 judeţe, de ieri și până azi după-amiză, la ora 15.00.

Sunt afectate judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum şi zona montană şi submontană a judeţelor Argeş, Sibiu şi Alba.

Zeci de copaci au căzut azi-noapte peste mașini
Zeci de copaci au căzut azi-noapte peste mașini

Aici sunt averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, s-au înregistrat cantităţi de apă ce au depăşit 40 l/mp şi izolat 60...70 l/mp. În restul județelor țării este avertizare cod galben.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net