Inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării. Apele au intrat în casele oamenilor

Ultima actualizare:

    O ploaie torențială  a umflat râurile și pârâurile din județele Caraș și TimișFoto: ISU Timiș
O ploaie torențială a umflat râurile și pârâurile din județele Caraș și TimișFoto: ISU Timiș

A fost ”cod roșu” de inundații în vestul țării. O ploaie torențială a umflat râurile și pârâurile din județele Caraș și Timiș. A fost nevoie de intervenția echipajelor ISU pentru înălțarea malurilor și scoaterea apei din case și beciuri.

A plouat mult, miercuri 1 Mai, în vestul țării. Hidrologii au emis avertizatre ”cod portocaliu” în județele Cluj și Sălaj, iar în Caraș-Severin și Timiș a fost ”cod roșu”.

”Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol!, au informat hidrologii.

Într-adevăr, puhoaiele au năvălit pe drumuri, în gospodăriile și culturile oamenilor, în case și beciuri.

Pompierii militari din Caraș-Severin au intervenit în localităţile Prisaca, Oţelu Roşu, Caransebeş, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş
Pompierii militari din Caraș-Severin au intervenit în localităţile Prisaca, Oţelu Roşu, Caransebeş, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş

Pompierii militari din Caraș-Severin au intervenit în localităţile Prisaca, Oţelu Roşu, Caransebeş, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş.

„În localităţile Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivniţe, iar în Oţelu Roşu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere. În localitatea Prisaca, a fost inundată o curte şi grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. Au pierit aproximativ 140 pui de găină şi au fost afectate peste 2000 mp de culturi şi răsaduri", transmite sursa citată.La această oră, sunt înregistrate atingeri şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile şi pârâurile: Goleţ, Bistra, Rusca, Pogăniş, Valea Mare, Bîrzava, Caraş, Gîrlişte, Miniş, iar pe raza localităţii Turnu Ruieni, s-a înregistrat depăşirea cotei de inundaţie a râului Sebeş", transmite ISU Caraş-Severin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net