Invenţia unui român poate salva mii de motociclişti

Ultima actualizare:

    Aşa arată invenţia  pentru care Emanuel  a fost atât de lăudat
Aşa arată invenţia pentru care Emanuel a fost atât de lăudat

Emanuel Chirilă, un tânăr român care trăieşte în Italia, la San Giovanni Valdarno, a devenit cunoscut în Peninsulă după ce a inventat o cască inteligentă pentru motociclişti, care este capabilă să salveze vieţi. Recent, el a fost primit şi lăudat de ministrul Transporturilor din Italia, Danilo Toninelli

Emanuel Chirilă (21 de ani) s-a mutat în Italia cu familia, în 2007, pe când avea doar 9 ani. La fel ca alte milioane de români, părinţii săi au ajuns la concluzia că România nu le poate oferi o viaţă decentă şi au ales să-şi facă viitorul într-o ţară mai grijulie cu cetăţenii săi, scrie adevarul.ro.

La scurt timp după ce s-a mutat în Italia, tânărul a devenit atras de computer şi de programare. „La vârsta de 16 ani am început să creez software şi să vând ceea ce făceam unor mici întreprinderi. Am vândut unor agenţii imobiliare, unei şcoli de şoferi, dar şi unor chioşcuri din zonă.

Emanuel Chirilă a fost nominalizat  anul trecut de ediţia italiană a Revistei  „Forbes“ la categoria „100 de lideri ai viitorului“
Emanuel Chirilă a fost nominalizat anul trecut de ediţia italiană a Revistei „Forbes“ la categoria „100 de lideri ai viitorului“

Aşa am început să capăt mai multă experienţă şi îndemânare în hardware şi software, iar banii câştigaţi îi reinvesteam constant în pasiunea mea“, povesteşte tânărul.

Ulterior, Emanuel a reuşit şi prima şi cea mai importantă invenţie a sa de până acum: casca inteligentă. Ideea i-a venit atunci când a realizat că nu se simte în siguranţă pe motocicletă. În plus, s-a gândit şi că, de multe ori, accidentele de motocicletă se produc în locuri cu trafic scăzut, ceea ce face ca victimele acestora să nu fie găsite la timp şi salvate.

Românul a fost primit  de ministrul  Infrastructurii şi al  Transporturilor  din Italia,  Danilo Toninelli
Românul a fost primit de ministrul Infrastructurii şi al Transporturilor din Italia, Danilo Toninelli

Casca inventată de tânărul originar din România ar putea salva pe viitor mii, dacă nu chiar zeci sau sute de mii de motociclişti.

„Este vorba despre o cască aparent normală, dar care, în cazul producerii unui accident, are capacitatea de a detecta impactul cu asfaltul şi, prin urmare, primeşte coordonatele GPS instant şi trimite un SMS la numărul de telefon ales anterior de utilizator, avertizând că s-a întâmplat ceva. În plus, pune la dispoziţie poziţia GPS pentru a ajunge la locul accidentului. Asta la modelul de bază. Apoi, casca mai are şi alte funcţii, precum detectarea neatenţiei la drum, oboseala şi cantitatea de alcool din sânge, dar de ele vom vorbi pe modelele viitoare“, susţine Emanuel.

În prezent, tânărul român este în tratative cu câţiva producători de căşti şi motovehicule din Italia. Momentan, de casca inventată de el sunt interesaţi trei producători de căşti, un mare producător moto, iar în plus, a primit şi două propuneri de cumpărare a ideii şi o colaborare cu un startup american din California.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net