Ioan Niculae a ajuns în România şi va fi încarcerat

Ultima actualizare:

    Ioan Niculae a fost ridicat de Poliție direct de pe Aeroportul OtopeniInquam Photos / Octav Ganea
Ioan Niculae a fost ridicat de Poliție direct de pe Aeroportul OtopeniInquam Photos / Octav Ganea

​Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, dat în urmărire națională de Poliția Română după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani, a ajuns în România vineri după-amiază și urmează să fie încarcerat.

Niculae a revenit în ţară iar el va fi încarcerat după ce vor fi  urmate toate procedurile necesare, inclusiv perioada de carantină.Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

Decizia magistraţilor este definitivă

Poliţiştii nu l-au găsit pe Ioan Niculae la domiciliu său din Zimnicea, judeţul Teleorman, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire. "Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară", a declarat Ioan Niculae la Antena3.

Ce avere are acum Ioan Niculae 

Omul de afaceri, născut în comuna Buturugeni, din județul Giurgiu, este unul dintre cei mai bogați români, potrivit topurilor de specialitate publicate an de an. În 2010, Niculae avea o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl făcea al treilea cel mai bogat român, după Ion Țiriac și Dinu Patriciu. În 2013, averea sa ajunsese la 1,2 miliarde de dolari, fiind atunci al 1.372-lea cel mai bogat om al planetei. Între timp, finanțele sale au mai scăzut, dar magnatul se menține la ”cote înalte”. Potrivit celui mai recent Top 300 Capital, Ioan Niculae are astăzi o avere care însumează 300-400 de milioane de euro.  

Citește și:

Omul de afaceri Ioan Niculae a dispărut de acasă după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Ioan Niculae, dat în urmărire, a anunţat în direct la TV unde se află: "Mi-am făcut externarea, vin în țară"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net