Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, a anunţat în direct latelevizor e unde se află, după ce nu a fost găsit acasă de poliţiştii care au ajuns la vila sa din Zimnicea. Afaceristul spune că se va preda astăzi (n.r. vineri).


Ioan Niculae a transmis joi seara, în direct la emisiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3, că momentan se află în Italia, dar că după ce a aflat sentinţa magistraţilor a început să se pregătească pentru întoarcerea în România.
 
„Sunt în Italia! Până acum câteva ore eram internat la o clinică, trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veștii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încerc să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară! Nu am găsit niciun avion din zona Milano, va trebuie să mă deplasez, probabil, cât mai departe de Milano ca să pot găsi un avion. Nici nu credeam că se va da o sentință astăzi, având în vedere votul de ieri al CCR-ului, pe o lege de care și eu ar fi trebuit să beneficiez, ca oricare din România”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3. În decembrie anul trecut, omul de afaceri a fost internat la Spitalul Victor Babeș, după ce a fost infectat cu SARS-COV-2, așa că, cel mai probabil, în Italia urma un tratament de recuperare post-covid.

Cinci ani de închisoare cu executare

Ioan Niculae nu a fost găsit la domiciliul său din Zimnicea de poliţiştii veniţi să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare. Poliţia l-a dat în urmărire naţională pe Niculae, urmând să fie emis un mandat de urmărire internaţională dacă acesta nu va fi găsit.
Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare, după ce în primă instanţă fusese condamnat la 3 ani jumătate de închisoare.

Ioan Niculae a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzaţiilor din dosar, firma controlată de afacerist ar fi încheiat contracte fictive cu altă societate, pentru a reduce masiv contribuţiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei, potrivit Adevarul.ro.

Citește și:

Omul de afaceri Ioan Niculae a dispărut de acasă după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Ioan Niculae e "stăpân" peste un sfert de ţară, dar stă doi ani la puşcărie

Care mai este starea miliardarului Ioan Niculae, grav bolnav de Covid și internat la spitalul Victor Babeș

 

 
 
Loading...