Ioan Oltean, săltat de procurorii DNA de pe aeroport

Ultima actualizare:

    Ioan Oltean (foto: Mediafax)
Ioan Oltean (foto: Mediafax)

Deputatul Ioan Oltean a fost săltat, joi, de procurorii anticorupţie, de pe Aeroportul Otopeni şi dus cu mandat la sediul DNA pentru a fi audiat într-unul din dosarele ANRP în care este implicată şi protejata sa, Crinuţa Dumitrean.

Din primele informaţii, Oltean ar fi vizat într-un dosar privind retrocedări ilegale făcute de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) când instituţia era condusă de Crinuţa Dumitrean. Se pare că ar fi vorba despre o nouă despăgubire, de peste 109 milioane de lei, iar o parte dintre bani ar fi ajuns la un afacerist craiovean, Mihai Rotaru, implicat în acelaşi dosar.

Crinuţa Nicoleta Dumitrean este cunoscută ca o apropiată a lui Ioan Oltean, deputat PDL.

ANI a constatat anul trecut că fostul preşedinte ANRP nu a putut justifica aproape 153.000 de euro, dar a achiziţionat nişte terenuri în Ilfov prin vicepreşedintele PDL, ca mandatar.

Inspectorii ANI au cerut astfel, pe 20 aprilie 2012, reprezentanţilor comisiei de specialitate a Curţii de Apel Bucureşti să controleze averea Crinuţei Nicoleta Dumitrean, după ce au constatat că aceasta nu poate justifica aproape 153.000 de euro.

Aceşti bani rezultau ca diferenţă între veniturile ei oficiale şi cheltuielile făcute în perioada 2006 - 2009, când Dumitrean a îndeplinit funcţiile publice de preşedinte al ANRP, director adjunct al INA (Institutul Naţional de Administraţie) şi director în cadrul APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură).

Inspectorii ANI susţineau în cererea lor către judecători că diferenţa impresionantă de bani este urmarea unor tranzacţii imobiliare, care nu au fost menţionate în declaraţia de avere de către Dumitrean. O parte din aceste tranzacţii au fost făcute în numele Crinuţei chiar de către liderul PDL Ioan Oltean, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor în acel moment.

Concret, în 2006, Ioan Oltean a achiziţionat ca mandatar al Crinuţei trei terenuri situate în comuna Dascălu, din judeţul Ilfov. Terenurile respective au suprafeţe de 9.400, 10.000 şi 14.965 de metri pătraţi şi au costat 59.500 de lei, potrivit contractelor de vânzare-cumpărare, scrie romaniatv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net