Ioana Mihăilă, primele declarații ca ministru al Sănătății. Care este teama ei la preluarea funcției

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală

După ce a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a făcut mai multe declarații într-o conferință de presă ținută la Ministerul Sănătății.

Ioana Mihăilă a precizat în conferința de presă de miercuri, 21 aprilie, că a lucrat bine cu fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, și că „mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu”, cât timp „amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, obiectivele de reformă”.

„Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici”, a mai spus Ioana Mihăilă la conferința de presă.

Principalele declarații făcute de noul ministru al Sănătății:

  • Avem o șansă istorică de a remedia măcar o parte dintre probleme în perioada următoare
  • Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități
  • În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. Am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească
  • În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie și caravane medicale
  • În al treilea rând, reforma managementului spitalelor, avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft.
  • Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare. USR-PLUS a primit votul cetățenilor pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme și transparență. Voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante. Este o datorie față de cetățeni.
  • Am venit aici să fac treabă. Am lucrat bine și cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu. Așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, obiectivele de reformă.
  • Deja, împreună cu colegii din cabinetul Vlad Voiculescu, am demarat pași în vederea ameliorării siguranței din spitale. Încă din februarie a fost semnat memorandumul prin care s-au alocat 50 de milioane de euro
  • L-am întrebat (n.red. pe Vlad Voiculescu) dacă crede că voi supraviețui și mi-a răspuns că speră că da. Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici.
  • Clinica mea nu a fost niciodată în subordinea Ministerului Sănătății, iar din ianuarie, de când am venit la minister, am întrerupt orice relație contractuală cu clinica.
  • În ceea ce privește comunicarea publică, cred că atât noi, cei care suntem la Ministerul Sănătății, cât și presa, trebuie să comunice responsabil și eficient, pentru că altfel mesajele transmise riscă să fie interpretate greșit.
  • Nu voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu.

Întrebată dacă Vlad Voiculescu va fi consilier și va apela la el pentru sfaturi, noul ministru al Sănătății a răspuns: Echipa se formează în acest moment, dar nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu.

Ioana Mihăilă a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al sănătății, după revocarea de săptămâna trecută a lui Vlad Voiculescu. Mihăilă este un medic enodcrinolog din Oradea, fost președinte PLUS Bihor și, din 1 februarie 2021, era secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net