Iohannis: «Am numărat 70 de miniştri în guvernele PSD-ALDE»

Ultima actualizare:

”De aproape doi ani avem guverne PSD-ALDE (…) I-am numărat, n-o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne”. Cu această declaraţie preşedintele României, Klaus Iohannis, a pus joi cruce remanierii miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare şi a anunţat că va analiza numirile după 1 decembrie 2018.

Şah şi mat la PSD. Preşedintele României, Klaus Iohannis a refuzat să analizeze numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, de fapt o remaniere la remaniere a Guvernului Dăncilă. Cele două instituţii vor fi conduse de interimari de Ziua Naţională, iar candidaţii nominalizaţi de PSD vor mai aştepta.

Dacă Drăghici are numeroase funcţii, deputat, trezorierul PSD şi şeful PSD online, Olguţa a rămas doar deputat. Vineri anunţa că şi-a terminat treaba ca ministru al Muncii, luni spunea că şi-a dorit să ajungă ministrul Transporturilor, marţi a fost propusă ministru al Dezvoltării, dar vineri a rămas fără funcţii.

”Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua bună ziua, asta face PSD-ul, schimbă miniştri.

Numirile, după 1 decembrie

Cum să funcţioneze un Guvern cu două Guverne într-o săptămână? În acest fel nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să continui la o astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. Nu va mai exista nici o schimbare de miniştri. Propunerea va fi luată în analiză cel mai probabil după sărbătorile dedicate Centenarului şi zilei de 1 Decembrie. Până atunci pot să vă asigur că nu se va întâmpla nimic”, a declarat tranşant Iohannis. 

Marţi au fost schimbaţi 6 miniştri. Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor - Ilan Laufer şi, respectiv, Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că sunt nepotrivite. Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu şi a lui Lucian Şova. Cei doi au refuzat să-şi dea demisia, fiind bănuiţi de partid de înţelegeri secrete cu Iohannis. Liviu Dragnea le-a cerut însă demisii în alb, iar primul care s-a supus a fost Lucian Şova. Paul Stănescu a precizat că se mai gândeşte dacă va demisiona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net