Iohannis cere Guvernului să renunțe la proiectul grațierii

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a reacționat prompt, luni, la finalul dezbaterii publice organizate de ministrul justiției pe tema grațierii și modificării Codului Penal și Codului de procedură penală. Șeful statului a cerut Guvernului să renunțe definitiv la promovarea actelor normative care dezincriminează unele fapte penale și care prevăd grațierea unor pedepse.

Klaus Iohannis consideră că vocea străzii este mult mai importantă decât efectele pe care le anticipează Guvernul prin promovarea unor ordonanțe de urgență. Șeful statului a cerut Executivului să renunțe la proiectele privind grațierea și de modificare a celor două coduri penale.  

„Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”, a scris Iohannis pe Facebook.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net