Iohannis: „Deocamdată nu ne aflăm în situația de a schimba Guvernul”

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis solicită încetarea urgentă a crizei guvernamentale
Președintele Klaus Iohannis solicită încetarea urgentă a crizei guvernamentale

Președintele Klaus Iohannis solicită rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. Ea afirmă că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns.

„Președintele României a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE prin care anunță că au retras sprijinul Executivului. Președintele a luat act că a apărut o nemulțumire în actul Guvernului și că se dorește schimbarea întregului cabinet”, a precizat Mădălina Dobrovolschi, joi, într-o conferință de presă.

Ea a făcut referire la articolul 106 din Constituție, care precizează că „funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege”. Purtătorul de cuvânt al Președinției a menționat că nu ne aflăm în niciuna dintre situațiile menționate.

Reacția Administrației Prezidențiale vine după ce, miercuri seară, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că nu va demisiona până când nu are certitudinea că președintele Klaus Iohannis va propune un prim-ministru tot de la PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net