Iohannis, despre criza bebeluşilor infectaţi cu bacteria E.coli

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut joi (3 martie) declaraţii de presă la Palatul Cotroceni. Cele mai importante declaraţii ale lui Iohannis au constat în retragerea Ordinului Steaua României lui Laszlo Tokers, dar şi cum a gestionat criza bebeluşilor din Argeş.

''Decoraţia domnului Laszlo Tokes, care i-a fost atribuită în 2009 de preşedintele României şi în urma unor declaraţii, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a propus retragerea. Domnul Tokes a contestat decizia şi instanţele au admis că acest Consiliu a avut dreptul să facă propunerea. Chestiunea a ajuns pe masa mea şi trebuie să iau o decizie. După părerea mea, trebuie să ţinem cont de câteva lucruri: cel care acordă o distincţie vrea să răsplătească, să-i recunoască un merit. Cel care primeşte şi care acceptă această distincţie trebuie să recunoască evident România şi constituţia ţării, să aprecieze valorile care stau la baza Constituţiei. Având în vedere toate acestea, am decis să retrag ordinul Steaua României domnului Laszlo Tokes'', a spus Iohannis.

Al doilea subiect - mandatul premierul Cioloş pentru a reprezenta România luni la două întâlniri la Bruxelles, un summit UE - Turcia şi o întâlnire informală a liderilor care sunt reprezentaţi în Consiliu: ''Scopul este de a evalua stadiul măsurilor luate pentru a controla fluxul migraţionist, de a evalua relaţia care s-a instituit între UE şi Turcia, de a evalua impactul misiunii NATO în Marea Egee şi de a găsi cai pentru un mai bun control al fluxului migrator.Mandatul e foarte clar şi în logică pozitiillor noastre: este clar că e nevoie de un control mult mai riguros al graniţelor externe ale UE, de colaborare şi solidaritate la nivelul UE. Este nevoie de măsuri ferme convenite de comun acord pentru a găsi soluţii.''

Al treilea subiect explică de ce a fost nevoie de acest mandat: ''De duminică seară voi face o vizită de stat în Israel şi Palestina. Întâlnirea fost stabilită de câteva luni, e evident că nu poate fi contramandată şi suntem în situaţia foarte bună în care preşedintele şi premierul ştiu foarte bine cum să reprezinte România la Bruxelles. În Israel mă voi întâlni cu preşedintele, cu premierul, cu preşedintele Parlamentului, voi avea cel puţin o întâlnire cu diaspora noastră şi voi avea discuţii cred eu foarte bune care au scopul de a îmbunătăţi relaţia bilaterală. Sunt foarte multe domenii în care avem colaborări bune, abordări comune. Voi face o vizită la Autoritatea din Palestina şi voi avea o întâlnire cu preşedintele Autorităţii'', a mai adăugat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a adus în discuţie şi situaţia copiilor din Argeş, unde un număr mare de bebeluşi au fost spitalizaţi după infecţia cu o bacterie periculoasă, iar ancheta nu a stabilit până acum sursă clară a îmbolnăvirilor. ''M-am informat pentru că tema mă preocupă. Am avut discuţii cu ministrul Sănătăţii, urmăresc cu aceeaşi îngrijorare şi sper ca autorităţile să îşi facă datoria, încât să aflăm răspunsurile''.

Întrebat de un jurnalist dacă este mulţumit de modul în care a fost gestionată această criză, şeful statului a răspuns:"În acest moment e prematur să dau un răspuns ultimativ."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net