Iohannis: “Dragnea se comportă ca la grădiniţă”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preşedintele Klaus Iohannis spune că Liviu Dragnea se comportă ca la „grădiniţa” când anunţă ca va organiza două referendumuri în primăvară, după ce şeful statului anunţase o consultare populară pe tema graţierii şi a modificării legilor penale.

Replica lui Iohannis a venit în timpul zborului spre Strasbourg, într-o discuţie cu jurnaliştii. Întrebat cum vede reacţiile lui Liviu Dragnea şi ale PSD pe tema graţierii şi a referendumului, Klaus Iohannis a răspuns că liderul social democrat s-a comportat ca la grădiniţă. „Vin eu cu tata, hai că vin şi eu cu tata! Eu am un unchi, hai că vin şi eu cu un unchi mai tare“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii care-l însoţesc pe şeful statului la Strasbourg, la o reuniune a Consiliului Europei.

Cât despre referendumul privind tema graţierii, preşedintele a spus că întrebarea nu va conţine cuvântul graţiere întrucât Constituţia nu lasă organizarea de iniţiative pe teme fiscale sau cele precum amnistia sau graţierea. Cel mai probabil întrebarea de la referendum va cuprinde cuvintele anticorupţie şi integritate. Tema modificării legistaţiei penale prin ordonanţe de urgenţă şi problematica graţierii ar urma să fie aborată de Iohannis în discuţia pe care o va avea azi cu şeful CEDO.   

De asemenea, întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că PSD ar vrea suspendarea sa, Iohannis a răspuns: „PSD se gândeşte întruna să mă suspende de când am câştigat alegerile, însă nu cred că va declanşa acum procedura de suspendare“.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net