Iohannis, după prima şedinţă a noului PNL: "Vrem să preluăm puterea"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannisfoto: Click!
Klaus Iohannisfoto: Click!

Klaus Iohannis a declarat, marți (azi), că Partidul Național Liberal nou vrea să preia puterea, iar acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare.

"Noi am înţeles semnificaţia votului de duminică. Românii au dat un vot puternic, clar, şi eu am înţeles, colegii mei au înţeles mesajul. În consecinţă, iată câteva direcţii politice pe care mergem înainte, vă vorbesc în calitate de încă co-preşedinte al PNL. În Parlament, trebuie votată şi picată legea amnistiei şi graţierii. Trebuie urgent să înceapă discuţii pe Codul Electoral. Există o comisie, trebuie sa se reactiveze. Codul electoral adună toată legislaţia în materie. E nevoie de o îmbunătăţire netă şi clară. E nevoie de un vot foarte clar în Parlament pe încuviinţări venite din partea justiţiei. Există, în acelaşi context, nevoie de reluarea discuţiilor în ce priveşte legea de simplificare a ridicării imunităţii", a declarat Klaus Iohannis, marţi, într-o conferinţă de presă. 

Tot legat de Parlament, Iohannis a cerut reluarea discuţiilor pe ordonanţa 55, privind legalizarea traseismului în administraţia publică locală.

"Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a vrut să legalizeze traseismul în administraţia publică locală. E blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuţiilor pe ordonanţă", a punctat Iohannis.

Iohannis a adăugat că PNL "nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii”.

"Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur - PNL nou - care doreşte să preia puterea. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD. Aşteptăm bugetul pe 2015, să vină să ne arate de unde plătesc pomenile electorale", a spus Iohannis.

El a subliniat că cei care au plecat din PNL la alte partide nu vor fi primiţi acum înapoi.

Noul Partid Naţional Liberal a avut marţi prima şedinţă, după fuziunea dintre PNL şi PDL. Cele două partide au format Alianţa Creştin-Liberală (ACL), al cărui candidat a fost Iohannis. Duminică la ora 12 noaptea, alianţa a încetat să mai existe, iar partidele au demarat procedurile pentru finalizarea fuziunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net