Iohannis, după vizita lui Macron: „România dorește să devină membru refondator al UE”

Ultima actualizare:

    Președintele Franței s-a întâlnit cu Iohannis la CotroceniFoto: David Muntean
Președintele Franței s-a întâlnit cu Iohannis la CotroceniFoto: David Muntean

România a primit joi, 24 august, vizita oficială a președintelui Franței, Emmanuel Macron, iar după discuțiile pe care Klaus Iohannis le-a avut cu omologul său, a declarat pentru presă că România este în favoarea reformării Uniunii Europene.

Președintele României consideră că țara noastră trebuie să se înscrie în rândul țărilor membre refondatoare ale Uniunii Europene:

"L-am asigurat pe domnul preşedinte că poate găsi în noi un partener autentic, profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de redinamizare a Uniunii Europene. România este astăzi, după 10 ani de când suntem membri, un stat membru matur, cu un profil pro-european foarte puternic, care doreşte să fie un membru re-fondator al Uniunii Europene. În acest sens, am subliniat importanţa de a avansa în procesul de integrare la nivel european, într-o formulă incluzivă, deschisă tuturor statelor membre, concentrându-ne eforturile comune pe iniţiative consensuale, cu rezultate concrete şi pozitive pentru cetăţenii noştri", a transmis Klaus Iohannis, după vizita lui Macron, potrivit News.ro.

Președintele României mizează pentru o viziune unitară în cadrul UE și crede că prioritatea ar trebui să o reprezinte progresul social, concretizat prin proiecte comune inclusive. De asemenea, aderarea la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru România:

"I-am transmis domnului preşedinte şi faptul că obiectivul României de aderare la Spaţiul Schengen rămâne unul de actualitate. România, după cum se ştie, acţionează deja de facto ca un stat responsabil al spaţiului Schengen, luând parte solidar la toate eforturile de consolidare a frontierelor externe ale Uniunii. Aderarea României va consolida securitatea spaţiului Schengen şi va transmite un semnal puternic în sprijinul construcţiei europene."

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net