Iohannis: „E foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a făcut declarațiile din Luxemburg, unde se află într-o vizită de stat
Klaus Iohannis a făcut declarațiile din Luxemburg, unde se află într-o vizită de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale, potrivit Mediafax. Șeful statului a mai spus că, în continuare, este obligaţia sa să insiste foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice.

„Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi din păcate trebuie să recunosc că şi aici (n.r. președintele și soția sa se află într-o vizită în Luxemburg) am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de a mea să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice. Nu la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar că nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia în clasa politică”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cum comentează rezultatul alegerilor, şeful statului a spus că îşi va exprima opinia după ce vor fi publice rezultatele definitive.

„Până atunci voi fi înapoi în ţară şi vom discuta despre alegerile locale, despre cine a câştigat şi cine a pierdut, dacă a câştigat România sau dimpotrivă şi toate aceste lucruri le vom discuta în zilele următoare. Cred că nu durează mult până când avem rezultate”, a mai spus Klaus Iohannis.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net