Iohannis: «Mi-aş fi dorit să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil»

Ultima actualizare:

    Şeful statului a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegerefoto: presidency.ro
Şeful statului a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegerefoto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a venit, duminică dimineaţă, în faţă clubului Colectiv, unde a depus o coroana de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc în 30 octombrie 2015.

Iohannis a anunţat că, la ora 10.00, va fi organizată o slujbă de pomenire la biserica Palatului Cotroceni.

Preşedintele organizează o slujbă de pomenire la Cotroceni

“Am ţinut să vin astăzi să aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei, am organizat la Cotroceni, la biserica din Cotroceni, o slujbă de pomenire la ora 10.00, unde vor participa şi supravieţuitori şi rudele ale celor care au fost în Colectiv”, a spus Iohannis, la sosirea la clubul Colectiv.

Duminică dimineaţă preşedintele Iohannis şi-a schimbat şi fotografia principala de pe Facebook pentru a-i omagia pe cei 64 de tineri decedaţi în incendiul din 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în faţă clubului Colectiv, că la un an de la această tragedie unele lucruri s-au schimbat în bine, dar au rămas restante, afirmând că şi-ar fi dorit că până acum să se afle "cine s-a făcut vinovat" de incendiul din Colectiv.

"Acum, după an an de zile, tragem linie, vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Verificările sunt mai clare, mai dese, la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aş fi dorit că după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil", a spus preşedintele, potrivit News.ro.

Iohannis: «Să nu-i uităm niciodată...»

Klaus Iohannis a mai afirmat că România are datoria să nu uite această tragedie şi să o comemoreze. "Să nu-i uităm niciodată pe cei care nevinovaţi au murit aici în Colectiv, dar în acelaşi timp avem datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici şi au supravieţuit, sunt răniţi. Sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, de empatie şi suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri", a spus şeful statului.

"Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor, mesajul României, după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj încet, dar sigur, vor fi măturaţi de pe scenă publică", a spus preşedintele.

Iohannis a adăugat că România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile, înainte de tragedia din Colectiv. "Oamenii au mai multe pretenţii, mai multe aşteptări, şi este bine aşa", a punctat el.

64 de persoane au murit în tragedia de la Colectiv

În 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, "Mantras of War", printr-un concert în Colectiv. În urmă incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţă patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afară celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net