Iohannis primește un sprijin neașteptat de la Viorica Dăncilă pentru referendum

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a anunțat că va vota la referendumul pe justiție convocat de Iohannisfoto: arhiva Click!
Viorica Dăncilă a anunțat că va vota la referendumul pe justiție convocat de Iohannisfoto: arhiva Click!

Declarație surprinzătoare a premierului Viorica Dăncilă despre referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis. Aflată în vizită electorală la Bacău, Dăncilă a anunțat că își va exprima votul la referendum, chiar dacă numeroși lideri PSD au invitat electoratul la boicot.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul pe justiție din 26 mai. Aceasta, în condițiile în care mai mulți lideri ai PSD și ALDE au îndemnat la boicotarea referendumului sau au făcut campanie împotriva acestuia, potrivit Agerpres, citat de Digi 24.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (...) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a spus Dăncilă.

Dăncilă, amenințată de Liviu Dragnea cu o ”analiză”

Declarația premierului Viorica Dăncilă vine la o zi după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un avertisment dur la adresa ei. Dragnea a spus că va analiza situaţia Vioricăi Dăncilă în ce priveşte relaţia ei cu partidul, după alegeri. „Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo”, a a declarat Dragnea într-un interviu pentru Adevărul.

Citește și:

Ce trebuie să știi despre cum se votează în 26 mai

Cine e Dalia Ciubucă, blonda sexy propusă de Marian Vanghelie pentru europarlamentare

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net