Iohannis: ”Raportul ministrului Toader, lipsit de temeinicie”

Ultima actualizare:

    Președintele nu înțelege de ce vizita celor doi a fost un secret așa de mare
Președintele nu înțelege de ce vizita celor doi a fost un secret așa de mare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri (23 februarie), că raportul prezentat de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, nu i-a plăcut, că a fost lipsit de claritate şi de temeinicie.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat și astăzi, 23 februarie, după anunțul ministrului Tudorel Toader că a demarat procedurile de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, le-a declarat jurnaliştilor că raportul ministrul Justiţiei privind conducerea DNA nu a ajuns la Preşedinţie, iar ceea ce a văzut aseară a fost ”total lipsit de claritate şi de temeinicie” şi nu l-a făcut să-şi schimbe opinia în privindţa susţinerii DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi. 

"Asta este o procedură care va mai dura (procedura de revocare a şefei DNA- n.r.). M-am exprimat şi aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti. Da, asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni, pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate şi, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit de temenicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de news.ro.

El a mai spus că mult aşteptatul raport nu a apărut nici pe site-ul Ministerului Jusdtiţiei, nu a ajuns nici la Administraţia Prezidenţială şi că, atunci când îl va primi Preşedinţia va încerca să îl desluşească.

Imediat după prezentarea raportului de către ministrul Tudorel Toader, de joi seară (22 februarie), președintele a reacționat, printr-un comunicat oficial. 

”Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate”, a comunicat Preşedinţia.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net