Iohannis retrimite Parlamentului legea bugetului

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis consideră că PSD a făcut un buget”al rușinii naționale”
Klaus Iohannis consideră că PSD a făcut un buget”al rușinii naționale”

”Bugetul este bazat pe cifre false și rămâne al rușinii naționale”. Preşedintele Klaus Iohannis nu renunță la contestarea bugetului pe 2019, chiar dacă sesizarea sa la Curtea Constituțională a fost respinsă.

Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, Iohannis a acuzat guvernul PSD-ALDE că este „disperat să facă rost de bani”. Cel mai puternic om din România a declarat că nu comentează decizia pe legea bugetului dar a dezvăluit că CCR i-a admis altă sesizare, referitoare la Legea plafoanelor bugetare.

”Decizia CCR demonstrează încă o dată că PSD legiferează imoral, prost și neconstituțional(…)Rămâne bugetul rușinii naționale. Cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, un guvern PSD-ist al imposturii și incompetenței a croit un buget pe măsura sa, pe un scenariu fantezist, care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale și a legislației în domeniu”, a declarat Iohannis.

”Bugetul prezentat de PSD a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are nicio legătură cu economia, cu situația românilor sau dezvoltarea reală a țării. Bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor. Guvernul e disperat să facă rost de bani. Faptul că apar peste noapte inițiative precum ordonanța lăcomiei sau intenția disperată de a pune mâna pe rezerva de aur a economiei arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul poate fi realizat”, a mai spus președintele.

”Cine va deconta nota? Cetățenii și mediul privat! Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta e oferta generoasă a PSD. Principalul vinovat este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români. Vedem cum liderii și propaganda PSD-istă repetă obsesiv că bugetul e unul al investițiilor și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani pentru comunitățile locale”, a zis supărat Klaus Iohannis.  

”Întreb și eu, cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani? De ce din 2016 albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei în locul autostrăzilor și spitalelor. Guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD e singurul vinovat pentru aceste întârzieri ale bugetului. Voi retrimite parlamentului pentru corectură și îmbunătățire legea bugetului. Mesajul e simplu: Faceți un buget sănătos pentru România”, a încheiat președintele României

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net