Iohannis vrea să-şi facă ''Therme'' la Cotroceni de 1,5 milioane euro

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie, în valoare de 5,5 milioane de lei, pentru renovarea unui corp de clădire destinat birourilor, în care vor fi amenajate şi o sală de sport şi una de recreere, Preşedinţia deschizând şi o licitaţie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigaţii la Palatului Cotroceni.

Licitaţia pentru renovarea clădirii este în valoare de 5,53 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Clădirea este amplasată în cadrul Administraţiei Prezidenţiale în partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni. "De la construire, după anul 1990, şi până în prezent, clădirea nu a făcut obiectul niciunei intervenţii pentru reparaţii curente majore, recompartimentări sau reparaţii capitale, lucrările de intervenţie fiind necesare pentru realizarea de spaţii administrative", se arată în caietul de sarcini, conform news.ro.

Clădirea are o suprafaţă de 1.059 de metri pătraţi. Lucrările solicitate de Administraţia Prezidenţială se referă la modernizarea şi reabilitarea clădirii, formată din două corpuri, reconversia unor spaţii cu funcţionalitate depăşită, "creşterea gradului de confort a utilizatorilor" şi la consolidarea clădirii, fiind nevoie şi de lucrări la nivelul instalaţiilor electrice şi sanitare. Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrărilor de investiţii se justifică prin starea degradată şi îmbătrânită a terasei şi finisajelor exterioare, a termoizolaţiei, a instalaţiilor interioare, precum şi de necesitatea de noi spaţii funcţionale, precum birouri şi săli de şedinţă. Administraţia Prezidenţială cere includerea în proiect şi a unei săli de sport şi a unei săli de recreere. În funcţje de costurile de construcţie, Administraţia Prezidenţială ar dori şi instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii.

Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de execuţie de 12 luni. O altă licitaţie deschisă de Administraţia Prezidenţială se referă la construirea unui sistem automat de irigaţie a vegetaţiei în Parcul Palatului Cotroceni, în valoare de 2,39 milioane de lei fără TVA (aproximativ 533.000 de euro). În privinţa acestor lucrări, Preşedinţia atrage atenţia asupra "posibilităţilor limitate de organizare de şantier având în vedere specificul locaţiei" şi cere reducerea la minimum a cantităţii de materiale ce urmează a fi depozitate pe şantier.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net