Ion Iliescu rămâne la Terapie Intensivă. Care este motivul

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu rămâne la Terapie Intensivăfoto: captura Facebook
Ion Iliescu rămâne la Terapie Intensivăfoto: captura Facebook

Apar noi informaţii legate de starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României va rămâne internat în seţia de Terapie Intensivă a Spitalului „C.C Iliescu”. Este decizia de ultimă oră a medicilor care îl au în grijă.

Surse medicale transmiteau, marţi, că Ion Iliescu se simte bine şi urma ca în cursul acestei zile să fie transferat la secţia de Cardiologie a Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu". Iar dacă starea sa de sănătate va fi stabilă, va putera fi externat până la sfârşitul acestei săptămâni.

Azi însă medicii au decis ca fostul şef al statului să rămână în continuare la Terapie intesnivă, sub strictă supraveghere, dată fiind vârsta înaintată. Luna trecută, Ion Iliescu a împlinit 89 de ani. Însă doctorii spun că procesul de recuperare după operaţia de pericardită lichidiană la care a fost supus pe 1 aprilie, decurge normal şi nu sunt probleme.

Luni, Ion Iliescu a ajuns la Spitalul Elias, plângându-se că are probleme respiratorii. Medicii de acolo au decis să îl transfere totuşi la Institutul C.C. Iliescu, pentru investigaţii suplimentare la inimă. Fostul preşedinte a fost diagnosticat cu pericardită lichidiană şi a fost dus direct în seara de operaţie.

Intervenţia a fost un succes. Medicii spun că riscurile în cazul unei astfel de operaţii nu sunt extrem de mari. Însă având în vedere vârsta înaintată a fostului preşedinte, orice intervenţie chirurgicală devine destul de riscantă.

De ce boli suferă Ion Iliescu

Ion Iliescu are nu mai puţin de 6 stent-uri montate, ultimul fiind pus de medicii unui spital din Franţa.

Însă prima problemă majosră de sănătate a apărut în anul 1994. Atunci i-a fost extirpată vezica biliară. În mai 2005, în urma unui puseu de tensiune pe fondul unor probleme la inimă i-au fost montate nu mai puţin de 5 stenturi la spitalul Fundeni.

În  2007 a fost supus unei alte inteventii la inimă, de această dată la Paris, unde i s-a implantat al şaselea stent pentru dilatarea mecanică a vaselor de sânge.

Iliescu a făcut şi zona zoster, o boală virală care se instalează pe fond de stres şi sistem imunitar slăbit şi care apare mai ales după vârsta de 50 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net