Ion Țiriac nu vrea să plece de pe domeniul de la Balc

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri Ion Țiriac a organizat partide de vânătoare cu bogații Europei
Omul de afaceri Ion Țiriac a organizat partide de vânătoare cu bogații Europei

Magnatul Ion Țiriac a dat în judecată statul român pentru că nu vrea să părăsească domeniul de la Balc unde organizează de zece ani celebrele partide de vânătoare cu bogații Europei.

Ion Ţiriac cere în instanţă prelungirea contractului de închiriere a domeniului de la Balc. Fostul tenisman nu acceptă faptul că înţelegerea cu Romsilva privind închirierea domeniului de vânătoare din Balc s-a încheiat, scrie digi24.ro.Reprezentanţii lui Ion Ţiriac susţin că acesta are în continuare dreptul să organizeze partide de vânătoare acolo pentru că înțelegerea cu Romsilva, din 2005, era să poată închiria domeniul petru 49 de ani.

Omul de afaceri a cumpărat clădirile, a concesionat terenul de sub ele şi a închiriat, pentru 9.500 de euro pe an, toate cele o mie de hectare de pădure, unde trăiesc peste 600 de mistreţi. Potrivit Romsilva, înţelegerea s-a încheiat în 2015, scrie digi24.ro.

Adrian Florescu, director la Direcția Silvică Bihor: „Baza legală care a stat ca termene la întocmirea acestui contract s-a modificat între timp, atât Codul civil, cât și Codul silvic, Codul penal”.

Acum, legea specifică acum că un domeniu de vânătoare poate fi închiriat pe cinci sau zece ani. Reprezentanţii societăţii lui Ion Ţiriac au dat în judecată Romsilva şi invocă o clauză care prevedea prelungirea tacită a înţelegerii, pentru alți 49 de ani. Deci, spun aceştia, contractul nu a expirat.

Nicolae Mândrilă, avocatul societăţii lui Ion Ţiriac: „Dacă s-ar întâmpla prin absurd asemenea chestiuni, atunci ar trebui să ne despăgubească cu o sumă considerabilă”.

Investițiile efectuate de această societate pentru complexul de vânătoare depășesc cu mult 4-5 milioane de euro evaluate în 2005.

La vânătorile organizate de Ion Ţiriac pe domeniul din Balc au participat, de-a lungul timpului, personalităţi de la noi, precum fostul premier Adrian Năstase sau prinţul Sturdza, dar şi importanţi oaspeţi străini, cum ar fi designerul Stefano Ricci, Wolfgan Porsche sau fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler. Aceştia împuşcau, în fiecare an, în jur de o sută de mistreţi.

Următorul termen în procesul dintre Romsilva şi societatea controlată Ion Ţiriac e stabilit pentru 18 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net