Ion Ţiriac şi-a depozitat averea în Panama cu ajutorul unei fundaţii

Ultima actualizare:

    Ion Ţiriac a fost prevăzător şi şi-a trecut toţi banii pe o fundaţie din PanamaFoto: arhiva Click!
Ion Ţiriac a fost prevăzător şi şi-a trecut toţi banii pe o fundaţie din PanamaFoto: arhiva Click!

Cel mai bogat român, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, şi-a pus banii la adăpost, în America Centrală. O dovedesc documentele publicate în urma scandalului „Panama Papers”.

Ion Ţiriac a apelat în 2009 la firma de avocatură Mossack Fonseca pentru a face modificări în structura acţionariatului unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice şi al unei fundaţii private din Panama, scrie RISE Project. Mai exact, The Puma Foundation îşi schimbă statutul, cu Ţiriac preşedinte, iar germanul Klaus Magold, fost şef la DaimlerCrysler şi partener de afaceri al românului, membru. Peste numai câteva zile, fundaţia devine asociat unic în compania Fieldhurst Limited, înregistrată în 2003 şi operată până atunci de Ion Ţiriac şi sora lui, Rodica Ţiriac.  

La The Puma Foundation, alţi membri sunt fiul lui Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, avocatul omului de afaceri, Nicolai Mândrilă, şi sora Rodica Ţiriac. Schimbarea statutului fundaţiei şi implicarea sa în offshore-ul Fieldhurst Limited înseamnă cu toţi banii ajung în final în Panama.

Potrivit adevarul.ro, avocatul Nicolai Mîndrilă a explicat că scopul pentru care a fost înfiinţată The Puna Foundation este de a aduna tot patrimoniul lui Ţiriac. “Puma Foundation este o fundaţie pentru clauză de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Ţiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacţie se închide, în final, în Puma Foundation", a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net