IPS Teofan, în vizită la pacienţii COVID în stare gravă. „S-a rugat pentru însănătoşire şi putere”

Ultima actualizare:

    foto: News.ro
foto: News.ro

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, i-a vizitat, miercuri, pe bolnavii cu COVID19 în stare gravă internaţi la ATI în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Managerul unităţii medicale, Florin Roşu, a precizat că înaltul prelat s-a dus în saloane şi a stat de vorbă cu pacienţii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a ţinut o slujbă în curtea unităţii medicale, după care s-a dus în saloane pentru a-i vizita pe bolnavii de COVID internaţi la Terapie Intensivă.

Echipat în combinezon de protecție, cu mănuși, vizieră și mască, acesta a intrat în saloane purtând deasupra echipamentului de protecție o parte din veșmintele bisericești - patrafirul.

IPS Teofan a venit însoțit de o echipă, a discutat cu personalul spitalului și a intrat în saloanele cu bolnavi, inclusiv la Terapie Intensivă. La final, a celebrat slujba Sfântului Maslu, binecuvântând personalul medical care a asistat la momentul religios. 


    IPS Teofan a oficiat o slujbă în curtea spitalului
IPS Teofan a oficiat o slujbă în curtea spitalului

„Spitalul de Boli Infecţioase prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în faţa statuii doctorului Alexandru Slătineanu, din curtea unităţii noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulţumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercaţi de virus.

Sunt pacienţi îngrijiţi în Terapie Intensivă care au nevoie, în egală măsură de tratament medicamentos, dar şi de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic, înaltul prelat le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a declarat managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu.

Managerul spitalului a mai spus că IPS Teofan le-a povestit despre cazul unui fost pacient, slujitor al bisericii, care a fost tratat chiar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și care s-a vindecat după o luptă complicată cu boala.

„IPS Teofan ne-a transmis trăirea acestui fost pacient, care a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb (medici n.r), va simți nevoia să se închine. Suntem umili si mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm”, a mai declarat acesta.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net