Îşi cere bebeluşul înapoi, după ce l-a abandonat pe câmp

Ultima actualizare:

    Copilul a fost găsit  după două zile şi  transportat la spital
Copilul a fost găsit după două zile şi transportat la spital

Vor să îi acorde a doua şansă! Asta spun autorităţile din Iaşi despre o femeie care, în urmă cu aproape o lună, a născut pe un câmp şi a lăsat copilaşul acolo, fără nici o remuşcare. Tot ceea ce trebuie să facă acum să îşi recupereze bebeluşul este să convingă anchetatorii că regretă fapta.

Băieţelul a fost abandonat de mamă pe un câmp din localitatea Dolheşti, pe 11 mai, ziua în care s-a născut. Îngheţat de frig şi nehrănit, micuţul a supravieţuit miraculos.

El a fost găsit două zile mai târziu, întâmplător, chiar de sora lui, care a chemat Salvarea. Copilul a ajuns la Maternitatea „Cuza Vodă" cu o severă hipotermie.

A răspuns bine la tratament, iar mama, găsită pe 14 mai, a mărturisit chiar de atunci că regretă gestul făcut şi că intenţionează să-şi ia acasă micuţul pentru a-l boteza.

Autorităţile susţin că Lăcrămioara Anuţă (36 de ani) are şanse mari să-şi primească copilul în grijă dacă dovedeşte că într-adevăr regretă gestul şi dacă va accepta să primească consiliere psihologică.Ea le-a povestit anchetatorilor că a născut în timp ce se afla la prăşit şi că a abandonat bebeluşul pentru că i s-a părut că nu respiră şi s-a speriat.

„În general, în astfel de cazuri primul impuls este să-i iei mamei copilul, dar micuţul trebuie să aibă legătură cu familia.Noi facem tot posibilul să integrăm băieţelul în propria familie. Aşteptăm şi rezultatul anchetei desfăşurate de poliţie", spune Ion Florin, directorul de la Protecţia Copilului Iaşi. Copilul se simte mai bine acum, cântăreşte 1.850 de grame şi este internat la Terapie Intensivă, unde primeşte perfuzie. Potrivit me­dicilor, evoluţia micuţului va fi mai dificilă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net