Isterie pe Internet! Aplicația lui Moise Guran a anunțat un cutremur de 10 grade în România

Ultima actualizare:

    Aplicația Biziday a făcut un anunț care a provocat isterie pe InternetFoto: arhivă personală
Aplicația Biziday a făcut un anunț care a provocat isterie pe InternetFoto: arhivă personală

Un anunț al aplicației mobile „Biziday” a fost foarte aproape de a produce o panică generală în rândul tuturor celor care au instalată opțiunea pe telefonul mobil. Aplicația a anunțat producerea unui cutremur de zece grade în Vrancea.

„Aplicația Biziday a luat-o razna. Investigăm ce se întâmplă. E posibilă o eroare, dar nu exclud și alte posibilități”, a scris Moise Guran pe contul său de Facebook după ce s-a anunțat producerea unui cutremur devastator în România.

„Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”, a anunțat în mod eronat aplicația.

simeon stalpnicul png

Potrivit comentariilor de pa pagina de Facebook a lui Moise Guran, anumiți utilizatori au luat în serios anunțul și s-au gândit să nu riște: " Mulțumesc. Chiar a funcționat! Am avut timp să ieșim și afară.... Bun exercițiu de cutremur."

Explicația lui Moise Guran: „Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday”

„Ceea ce ați primit nu este o Alertă de CUtremur, ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de CUtremur. Ne cerem scuze și vă țin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs. Până acum știm așa: alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. de altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri nu există!. Asta pentru că nici de pe serverul nostr nu a plecat. Aparent sererul pe care noi îl folosim nu a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul. Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Astfel spus, de pe serverul noastur, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday. Revin îndată ce aflu noi amănunte. Îmi cer scuze încă o dată”, a explicat jurnalistul, pe contul său personal de Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net