Theodor Stolojan, Emil Constantinescu, Robert Turcescu, Cristian Tudor Popescu şi alte nume importante din politică şi mass-media analizează, la Adevărul despre România, alegerile din primii ani de după căderea comunismului.


Adevărul despre România prezintă marţi, 21 şi 28 octombrie, de la 20.30, la Prima TV, două ediţii speciale. Veţi putea retrăi istoria prezidenţialelor pe care le-am traversat în ultimii 25 de ani. Reportajele vor include imagini inedite, mărturiile celor direct implicaţi şi reconstruirea momentelor care au schimbat soarta României în această perioadă.

Reporterul special Mihai Voinea spune: „Sunt sigur că sunt mulţi români care vor să afle cum explică astăzi Theodor Stolojan retragerea din 2004 sau ce a simţit Emil Constantinescu în noaptea în care a devenit preşedinte”.

minerii_cu_afisul_cu_iliescu.jpg

Mineri cu un afiş cu Ion Iliescu
Foto: Prima TV

„Vor fi două emisiuni care trebuie văzute de oricine îşi doreşte să înţeleagă mai bine istoria ultimilor 25 de ani. Începând cu motivele pentru care, în 1990, am preferat un preşedinte neocomunist în dauna unuia venit din Occident, continuând cu suspansul din anul 2000, când am fost aproape să alegem un politician care voia să conducă ţara cu mitraliera şi terminând cu rolul decisiv al dezbaterii televizate din 2009”, mai spune Mihai Voinea.  

Pe 21 octombrie Prima TV difuzează un documentar despre alegerile prezidenţiale din perioada 1990-1996, iar emisiunea din 28 octombrie va prezenta istoria alegerilor din 2000, 2004 şi 2009.

Urmăriţi marţi, 21 octombrie, de la ora 20.30, la Prima TV, emisiunea Adevărul despre România şi vedeţi cum şi-au ales românii conducătorii în ultimii 25 de ani.    

 
 
Loading...