Italianul care pretindea că e medic a fost reţinut. Câţi ani de închisoare riscă

Ultima actualizare:

    Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv
Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv

Puţin i-a lipsit lui Matteo Politi să scape basma curată după ce a mutilat o pacientă şi a efectuat mai multe intervenţii chirurgicale, în România, deşi nu are studii de specialitate. Italianul cu 8 clase, care în ţara lui parca maşini, a fost prins miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, când încerca să fugă din ţară. În această seară, el a fost adus la audieri la secţia 4 de Poliţie. Relaxat, bărbatul de 37 de ani, nu a făcut declaraţii ziariştilor, dar nici nu părea îngrijorat că ar putea primi cel puţin 5 ani de închisoare.

Scandalul falsului medic a creat vâlvă în lumea medicală şi nu numai. Italianul cu 8 clase a fost audiat miercuri seară la sediul Secţiei 4 Poliţie, iar la finalul zilei a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi dus cu mandat joi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Presupusul plastician a fost adus de la Arad după ce în miercuri a încercat să fugă din ţară. Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineaţa, la Punctul Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Matteo Politi a fost prezentat poliţiştilor miercuri seară după ce a încercat să fugă din România
Matteo Politi a fost prezentat poliţiştilor miercuri seară după ce a încercat să fugă din România

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune”, se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Matteo Politi a fost predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem. Medicul impostor a fost adus la audieri la secţia 4 de poliţie, dar nu a făcut declaraţii. El părea relaxat, deşi riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel puţin cinci ani. 

Matteo Politi a operat sub nume fals la 4 clinici private

Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi. Jurnaliştii de la Libertatea au scris că, timp de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns să opereze fără însă a avea studii de medicină, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group. Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook, reprezentanţii Clinicii Prestige Medical precizează că au existat mai multe discuţii cu "Matthew Mode", care însă s-au finalizat cu neînceperea unei colaborări.

Citeşte şi:

Prima reacție a medicului fals! Matthew Mode susține că este nevinovat

Explicații uluitoare despre cum a obținut medicul fals parafa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net