Îţi e teamă de sfârşitul lumii? Aici te poţi ascunde dacă vine Apocalipsa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Isteria că vine Apocalipsa a cuprins întreg globul pământesc. În orice colţişor de lume, oamenii se gândesc cu înfrigurare că peste doar nouă zile totul s-ar putea sfârşi într-o clipită. Dacă şi ţie îţi este teamă, Click! îţi spune unde te-ai putea adăposti sub pământ, pe 21 decembrie.

Bucureştiul este un oraş istoric care ascunde o mulţime de secrete. Sub pământ aproape că există un al doilea oraş, construit de Nicolae Ceauşescu, din dorinţa de a şti că se află în siguranţă în orice împrejurare.

simeon stalpnicul png

De la el am „moştenit" sutele de buncăre şi tunele. Sub fundaţiile Casei Poporului există două adăposturi antiatomice, construite în aşa fel, încât să facă faţă unei explozii catastrofale.

Staţiile de metrou se pot transforma şi ele în adăposturi în caz de urgenţă. Tronsoanele 1 şi 2 au fost dotate, încă din anii' 70 cu porţi hidraulice, care ne feresc de aerul nociv de afară, şi sisteme de ventilaţie cu mai multe tipuri de filtre. Şi catacombele, aflate între liniile de metrou şi carosabil, pot fi luate în calcul. La metrou se pot adăposti 130.000 de suflete. În caz de pericol, mai avem însă o scăpare.

Cele aproape 900 de adăposturi antiaeriene de la subsolul blocurilor. Pentru ca toate "grotele" să fie deschise populaţiei, e nevoie de aprobarea pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit calendarului mayaş, sfârşitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012, când un asteroid uriaş va distruge tot ce mişcă pe Terra.

În catacombele  de la metrou - Acestea se află între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, Piaţa Victoriei- Iancu de Hunedoara, Piaţa Victoriei- Buzeşti, dar şi între Universitate şi Piaţa Romană. Intrările sunt chiar în staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Romană, după nişte uşi blindate. În buncărul de la Piaţa Victoriei intră în jur de 400 de inşi.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

În adăposturile de la Casa Poporului - În această clădire există două astfel de buncăre. Pereţii lor măsoară un metru şi jumătate, astfel că în interior se păstrea-ză o temperatură constantă, de 11 grade tot timpul anului. Într-un astfel de tunel care a fost deja modernizat se intră  de la Izvor.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net