Îți expiră pașaportul? Ești anunțat pe telefon

Ultima actualizare:

    Pe timp de vară, românii se bulucesc să-și înnoiască pașaportul
Pe timp de vară, românii se bulucesc să-și înnoiască pașaportul

Aglomerația de la Pașapoarte ar putea deveni amintire. Autoritățile au anunțat că cei ai căror documente de călătorie urmează să le expire vor fi notificați din timp, prin SMS. Măsura funcționează începând de astăzi.

Cozile mari care se fac în perioada vacanței, pentru înnoirea pașaportului, i-a făcut pe cei de la ministerele de Interne și de Externe să ia măsuri.

Ultima dintre ele se referă la introducerea sistemului de notificare a cetățenilor cu privire la faptul că urmează să le expire pașapoartele. Acesta a devenit funcțional încă de astăzi.

Ce conține SMS-ul

Textul mesajului va fi: „Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“.

Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular.

Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul ”pașapoarte”.

Notificarea, cu trei luni înainte de expirare

Notificările vor veni cu trei luni înainte de expirare, doar la persoanele care au trecut numărul de telefon pe ultima cerere făcută.

În luna martie, vor fi notificați românii ale căror documente de călătorie au expirat în ultimele șase luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

Totodată, pentru evitarea aglomerației la ghișee, autoritățile vor demara o campanie cu sloganul  ”Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp.”

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net