S-a deschis „Brânzărie“, primul magazin de tip „Aprozar“ dedicat produselor locale, sub tutela Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”. Producătorii locali de brânzeturi din Sibiu îşi vor putea desface marfa la magazinul din Piaţa Cibin. Aici se vinde cașcaval cu chili și ceapă verde, cașcaval cu trufe, cașcaval cu nucă, vinuri și alte zeci de produse lactate și din carne.


A apărut primul magazin de stat, de tip ”Aprozar”, la Sibiu, în Piața Cibin. Magazinul se numește ”Brânzărie”, iar produsele sunt ale producătorilor locali de brânzeturi.

Primul magazin de tip „Aprozar“, în Sibiu

”Brânzărie” este primul punct de desfacere, urmând ca în cursul acestei luni să mai fie deschise încă şase, dar planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine, scrie adevarul.ro.

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a anunţat recent că următoarele magazine vor fi deschise în oraşele Bucureşti, Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara.

Brânză în diferite forme şi gusturi, unt, smântână, lapte sau iaurt de capră, dar şi nelipsita Telemea de Sibiu sunt principalele produse care pot fi găsite în noul magazin din Sibiu dedicat produselor locale, scrie publicaţia locală Turnul Sfatului.

Ce găsești în ”Brânzărie”

La Sibiu este vorba de o magazin în principal cu brânzeturi, având în vedere specificitatea zone, dar nu numai. Aici este expusă şi carne de porc din rasele Bazna şi Mangaliţa, dar şi vinuri de Apold.

branzarie-aprozar-cascaval-branza-magazin.jpg

branzarie-aprozar-cascaval-branza-magazin sibiu
Brânză în diferite forme şi gusturi, unt, smântână, lapte sau iaurt de capră, dar şi nelipsita Telemea de Sibiu sunt principalele produse care pot fi găsite în noul magazin din Sibiu
FOTO: adevarul.ro

Potrivit publicaţiei Turnul Sfatului, preţurile cu care se vând produsele astăzi la magazinul „Brânzărie” sunt următoarele:  Caşcaval – 52 lei/kg; Caşcaval cu chili – 52 lei/kg; Caşcaval cu chili şi ceapă verde – 45 lei/kg; Caşcaval cu ceapă – 45 lei/kg; Caşcaval cu ierburi de provence – 45 lei/kg; Caşcaval cu nucă – 45 lei/kg; Caşcaval cu busuioc – 45 lei/kg; Smântână – 15 lei; Caşcaval cu trufe – 65 lei/kg; Caşcaval cu merişoare – 45 lei/kg; Caşcaval cu mărar – 45 lei/kg; Telemea Bivoliţă – 26 lei/kg (preţ telemea veche); Telemea Bivoliţă – 23 lei/kg (proaspătă); Telemea de vacă – 22 lei/kg;   Burduf de vacă – 52 lei/kg;  Telemea capră – 29 lei/kg; Burduf capră – 52 lei/kg; Iaurt capră – 5 lei/buc.(300gr); Brânză de burduf – 78 lei/kg; Unt – 15 lei/bucata; Telemea de Sibiu – 36 lei/kg  .

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, cu un capital de 93 de milioane de lei de la stat, a fost creată pentru a valorifica produsele agroalimentare fabricate în România şi pentru a creşte consumul de produse locale.

Citește și:

Cum deosebiți brânza din lapte de cea făcută din prafuri și chimicale?

285 de magazine vând brânză fără lapte. Cum arată produsul fals

 
 
Loading...