Are 37 de ani, este din Botoșani, și și-a lăsat familia ca să-și facă datoria de muilitar. Jandarmul Florin Dăscălescu a văzut moartea cu ochii în iadul din Afganistan și povestește că dormea tot timpul cu pistolul sub cap.


Florin Dăscălescu a intrat în Jandarmerie în 2003, odată cu stagiul militar obligatoriu executat în al doilea cel mai mare centru de instrucţie din ţară- la Fălticeni.

A terminat armata cu gradul de sergent. Acolo a cunoscut un proaspăt sergent major ieşit de pe băncile Şcolii de Jandarmi din Drăgăşani-Vâlcea.

După ce s-a întors acasă, s-a apucat de învăţat, timp de două luni, după care s-a dus şi a dat admitere la Vâlcea, scrie adevărul.ro.

„Am făcut şcoala la Drăgăşani, între 2004-2006. Tot acolo mi-am cunoscut soţia. Am fost colegi de şcoală. Ea fiind din Vâlcea, pot să spun că m-am măritat”, spune Florin răzând de comicul situaţiei.

După absolvirea şcolii de jandarmi s-a angajat în cadrul Grupei I Antitero şi Acţiuni Speciale. Apoi a urmat cursurile Academiei de Poliţie, iar după absolvire a fost comandant pluton – pază la Alba, între 2013 – 2015. În 2015, a revenit la Vâlcea pe postul de comandant de grupă la Detaşamentul Mobil.

Din 2016, este comandantul Detaşamentului Mobil din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea. Are doi copii, de 13 şi respectiv 6 ani.

Jandarmul a fost implicat în zeci de misiuni de protecție, în Afganistan

Pe parcursul întregii misiuni NATO, jandarmul a fost implicat în zeci de misiuni de consiliere şi protecţie. S-a întors acasă cu medalia NATO non-Article 5, fiind evaluat cu calificativul excepţional, oferită de general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A:Combined Security Transition Command – Afghanistan.

Căpitanul Florin Dăscălescu a fost comandantul echipei de securitate Guardian Angel a adviser-ilor din Jandarmeria Română.

„În mediul militar, apogeul unui comandant este să-şi conducă oamenii în război, în teatrul de operaţiuni, să se întoarcă acasă cu bine, cu toţi oamenii, sănătoşi, să rămână prieten cu aceştia. Mi-am dorit întotdeauna să ajung acolo”, a mărturisit căpitanul Dăscălescu.

Florin Dăscălescu a participat, alături de alți 22 de jandarmi români, la ultima misiune NATO de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane.

El a povestit din experienţele extraordinare de care a avut parte în Kabul.

Chiar dacă echipa lui a fost lipsită de incidente, acestea nu au lipsit din baza militară. Anul trecut, doi militari români şi-au pierdut viaţa, potrivit adevarul.ro.

„În ambele cazuri, eram în bază. Tristeţe, îngrijorare, cam asta am simţit. Nu pot să spun că ne-a fost teamă, pentru că ştiam la ce ne-am dus”.

Baza militară din Kabul a fost şi ea penetrată de terorişti. Potrivit declaraţiei în exclusivitate pentru Ştirile TVR ale unui agent român de securitate, teroriştii au fost lichidaţi de echipa de securitate a Ambasadei României şi de agenţii români şi bulgari care aveau arme, în timp ce agenţii de securitate canadieni ai campusului s-au ascuns în buncăre.

După acel episod, comandantul a început să doarmă cu arma sub cap, dar a refuzat să ofere mai multe amănunte pe această temă.

Jandarmul din Botoșani: ”Talibanii au vrut să omoare străinii

„După episod, tot personalul ambasadei a fost adus la noi în bază. Talibanii au vrut să omoare cât mai mulţi străini. Să dorm cu pistol sub pernă, a fost cam cu aş dormi aici cu telefonul”.

În septembrie anul trecut, un cartier rezidenţial din Kabul, Green Village a fost ţinta atacurilor talibanilor, în cadrul campusului fiind şi Ambasada României.

După explozia unei maşini – capcană, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale, şase talibani înarmaţi cu Kalaşnikov şi grenade au luat cu asalt complexul în care erau în jur de 400 de străini.

21 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 119 au fost răniţi, printre care şi doi reprezentanţi ai Ambasadei României: unul a pierit, iar altul a fost rănit.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/povestea-jandarmului-care-salvat-13-bolnavi-dintr-un-incendiu-fiul-meu-era-cu-mine-si

https://www.click.ro/news/national/el-este-jandarmul-care-salvat-o-tanara-care-era-stransa-de-gat-de-o-bruta

Loading...