O frumusețe de pește de 1,2 metri a fost braconat în râul Mureș. Șansa somnului a fost un echipaj de jandarmi care a surprins pe braconier. Somnul a ajuns din nou în apă. Felicitări!


Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Aiud a observat în zona localităţii Gâmbaş o persoană care se afla în râul Mureş, în apropiere de mal, încercând să scoată la mal captura tocmai prinsă, scrie adevarul.ro.

Jandarmii au salvat un somn uriaş, lung de 1,2 metri

Braconierul este un bărbat de 30 de ani din localitatea Aiud, judeţul Alba. Prinsese peştele prin metoda ”greblare”, iar împreună cu acesta se mai afla încă o persoană de 38 de ani.

somnul_urias_a_fost_pescuit_ilegal_in_raul_mures.jpg

somnul_urias_a_fost_pescuit_ilegal_in_raul_mures
Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Aiud a salvat un somn lung de 1,2 metri
FOTO: adevarul.ro

Este vorba despre un somn de 1,2 metri pescuit ilegal. În urma verificărilor efectuate, asupra persoanei au fost găsite ustensile de pescuit dintre care un cârlig ajutător confecţionat artizanal.

Potrivit jandarmilor ”pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, constituie infraţiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, motiv pentru care au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, scrie adevarul.ro.

Captura a fost eliberată în mediul său natural, iar uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Citește și:

Jandarmul-erou a salvat o tânără care era strânsă de gât de o brută

Povestea jandarmului care a salvat 13 bolnavi dintr-un incendiu. ”Fiul meu era cu mine și plângea”

 
 
Loading...