Jandarmii de la Brigada Specială de Intervenție condusă de colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, „măcelarul” în alb care a dat ordin să fie bătuți românii de la mitingul Diasporei din Piața Victoriei, sunt cei care, din ordinul lui Liviu Dragnea, asigură paza membrilor Guvernului, în locul SPP-ului!


Premierul Dăncilă și miniștrii din Cabinet au renunțat la paza SPP la începutul lunii ianuarie 2018, demnitarii din Executiv urmând a fi apărați de Jandarmerie. Libertatea scria pe 30 ianuarie că luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ), o structură de elită a armei din subordinea MAI, ar fi urmat să preia rolul SPP. Argumentul a fost că în Legea de funcționare a jandarmeriei Române există și această misiune de protecție a oamenilor de stat, la cererea acestora. 

Decizia a fost confirmată de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3. Decizia a venit în contextul conflictului apărut între șeful SPP, Lucian Pahonțu și președintele PSD Liviu Dragnea. Liderul PSD l-a acuzat pe Pahonțu că s-a implicat în relațiile din interiorul PSD, și ar fi transmis mai multor lideri din partid că în martie, el va fi 'executat'.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu (n.r. vice-premierul României), care a spus că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, şeful SPP, şi i-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat, iar el să stea deoparte că o să fie protejat şi o să ajungă preşedintele partidului. Mi se pare un lucru foarte grav. Şi la ALDE au fost probleme la începutul guvernării”, spunea Liviu Dragnea, în data de 29 ianuarie.

Decizie fără precedent a Guvernului. Premierul și miniștrii renunță la SPP

dancila-8795151515.jpg


Viorica Dăncilă i-a comparat pe protestatari cu persoanele care suferă de autism
Citeste tot despre: 

“Instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu şefii unor astfel de instituţii - şi mă refer SRI, SIE şi puţin SPP. Ceea ce aţi auzit dvs. am auzit şi eu. Nu ştiu la ora asta dacă din partea acestor instituţii a fost o influenţă atât de mare care să-i fi determinat şi pe Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relaţie tensionată cu partidul şi cu coaliţia. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulţi colegi mi-au zis că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât e cazul. Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de dl Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului. Dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem începe să avem explicaţii. Mi se pare un lucru foarte grav”, a afirmat preşedintele PSD la Antena 3.

În acest context, Viorica Dăncilă, premierul României, cât și miniștrii cabinetului său, au decis să renunțe la serviciile SPP. 

„Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului şi a domnului Pahonţu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizaţi, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranţa demnitarilor, se ocupă de monitorizarea şi spionarea demnitarilor şi trimite informaţii unui singur om care face analiză pe ele, nu e în regulă”, a spus și Codrin Ştefănescu, la Antena 3, la acea vreme.

Iată că trupele speciale de la B.S.I.J., conduse din teren de colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, au fost cele care au făcut ordine în Piața Victoriei, așa cum au procedat și minerii aduși de Ion Iliescu în anii '90. Mai mulți martori susțin că „măcelarul”-colonel ieșea cu trupele B.S.I.J. din curtea clădirii Guvernului României! 

„Măcelarul” în alb care a bătut românii din Piața Victoriei, pus să-i apere pe copii la Neversea

Anul trecut, revista Jandarmeriei Române nota, cu mândrie, că „măcelarul”-colonel Cătălin-Răzvan Paraschiv a coordonat activitatea forţelor de ordine publică din teren în timpul festivalului Neversea. Practic, pe mâna unui individ care a incitat la ură și violență nejustificată forțele de ordine, i s-a încredințat paza tinerilor și trupelor de la un concert de răsunet pe plan european. 

 
 
Loading...