Joi se decide soarta Guvernului Dăncilă. Votul moţiunii de cenzură ar putea schimba scena politică

Ultima actualizare:

    Parlamentarii vor vota astăzi moţiunea de cenzură FOTO: Click!
Parlamentarii vor vota astăzi moţiunea de cenzură FOTO: Click!

Zi decisivă pentru miniştii din cabinetul Dăncilă. Astăzi, Parlamentul devine pentru câteva ore arena în care Opoziţia şi Puterea se vor bate cu toate armele pe care le au pentru a înlătura actualul Guvern. Votul moţiunii de cenzură ar putea schimba scena politică.

Moment crucial joi în parlament, unde se dezbate moţiunea de cenzură. Miza este uriaşă, iar conflictul dintre Putere şi Opoziţie a atins cote maxime.  Cele două tabere au aruncat în joc deja şi ultimii aşi din mânecă. Aşadar, ne aşteptă o zi care cu siguranţă va intra în cărţile de istorie.

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, a anunţat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD spune că, în interiorul partidului, atmosfera este una optimistă, iar parlamentarii social-democraţi sunt relaxaţi pentru că toţi au convingerea că moţiunea nu va trece.

„Este o atmosferă, nu pot să spun relaxată, suntem înaintea unei moţiuni de cenzură, care, bineînţeles, presupune căderea unui Guvern al PSD. Pot să spun că sunt foarte implicaţi şi că toţi colegii, toate colegele mâine speră, au convingerea că moţiunea nu va trece. Au vorbit cu colegii lor din alte partide politice, fiecare a avut un dialog, un dialog ca între colegi şi întăreşte convingerea că moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă. 

Mesajul lui Klaus Iohannis înaintea moţiunii

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să se mobilizeze astăzi pentru răsturnarea Guvernului. Ar fi primul pas dintr-un plan amplu, care ar presupune câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. 

La o întâlnire a liberalilor din Bucureşti şi Ilfov, Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranşant pentru liberali, pe care i-a îndemnat sa lupte pentru a da jos guvernul si sa se mobilizeze la votul moţiunii de cenzură 

„Îmi doresc foarte mult ca moţiunea să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, acest guvern în derută trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”, a punctat şeful statului. 

Citeşte şi: 

Viorica Dăncilă, extensii de gene, tocuri-cui și ceas de firmă. Care sunt bijuteriile de care nu se desparte

Incredibil! Klaus Iohannis, luat la mișto pe Wikipedia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net