Judecătoare de la Înalta Curte condamnată la patru ani închisoare

Ultima actualizare:

    Judecătoarea Maria David, condamnată la patru ani închisoare
Judecătoarea Maria David, condamnată la patru ani închisoare

Judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost condamnată, marţi, de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă. Ea a fost acuzată că ar fi primit de la un om de afaceri peste 200.000 de euro pentru a interveni la colegi magistraţi.

Judecătoarea Maria David, aflată în arest preventiv din februarie, a fost condamnată de foştii colegi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Maria David este unul dintre cele trei cazuri mediatizate intens în acest an de judecători care au ajuns în stare de arest preventiv după ce au fost denunţaţi.

Alături de magistratul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ajuns în atenţia opiniei publice cazul judecătoarei Elena Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, adusă la audieri în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB), după ce DNA a reţinut-o pentru şantaj, şi Cătălin Nicolae Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, trimis în judecată de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Între 2005 şi 2011, 21 de magistraţi au fost condamnaţi pentru corupţie, conform CSM.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net