Judecătoare Veronica Cîrstoiu trebuia să anunţe prin semne, în şedinţa publică, că primeşte şpaga de 1.000.000 de euro

Ultima actualizare:

În ianuarie 2012, avocata Adriana Dascălu i-a cerut lui Dinel Staicu 2.500.000 de euro, spunându-i că are influenţă asupra magistraţilor Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, judecători la Curtea de Apel Bucureşti, şi că îi poate determina să pronunţe, în calitate de membri ai aceluiaşi complet de judecată, o hotărâre favorabilă lui, potrivit evz.ro.

Suma a fost micşorată, ulterior, la 2.000.000 de euro, iar, într-un final, la 1.500.000 de euro.

Dascălu a primit, în ianuarie 2012, o primă tranşă: 1.200.000 de euro, urmând ca diferenţa de 300.000 de euro s-o primească după ce instanţa de judecată pronunţa admiterea contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu.

„Pentru transmiterea «semnului», învinuita Dascălu Adriana a menţionat că s-a convenit să meargă împreună cu investigatorul sub acoperire, în dimineaţa de 17.07.2013, la sediul Curţii de Apel Bucureşti, în sala de şedinţă în care se va afla completul din care face parte judecătorul Cîrstoiu Veronica. Învinuita Dascălu Adriana a specificat că «semnul» ce va fi transmis va consta în aceea că, după aproximativ cinci minute din momentul în care ea şi investigatorul sub acoperire vor intra în sala de şedinţă, judecătorul Cîrstoiu Veronica îşi va aranja cu ambele mâini părul în zona superioară a capului, după care le va zâmbi. După primirea acestui «semn», conform celor stabilite de către învinuita Dascălu Adriana, investigatorul sub acoperire ar fi trebuit să îi remită suma de 1.000.000 de euro", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti, citată de evz.ro.

„În acelaşi context, Adriana Dascălu a menţionat că va încerca să stabilească o întâlnire într-un loc public, cum ar fi, spre exemplu, o cafenea, între investigatorul sub acoperire T.R. şi judecătorul Veronica Cîrstoiu, pentru ca acesta din urmă să transmită „semnul", însă era necesar ca, în prealabil, să reuşească să ia legătura cu respectivul magistrat, dar „fără telefon, care e periculos ca dracu".

Veronica Cîrstoiu şi fiul ei au fost arestaţi preventive pentru 29 de zile. Cîrstoiu este cercetată pentru corupţie. Fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către mama sa, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net