Kiwi Legendaru a fugit din carantină. El va fi judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Ultima actualizare:
centru de carantina jpeg

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a emis rechizitoriul pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Inculpat este un bărbat care a fugit de două ori din carantină.

Ispiri Kiwi Legendaru a fost trimis în judecată zilele trecute şi urmează să fie judecat la Iaşi. În rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se arată că bărbatul de 26 de ani s-a întors din Anglia pe 19 martie 2020 și era obligat, conform regulilor de la acel moment, să stea izolat la domiciliu.

“Nu se afla la domiciliu”

„Pentru asigurarea respectării măsurii instituite faţă de I. K. L., organele de poliţie din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. În ziua de 23.03.2020, organele de poliţie au constat că numitul I. K. L., în jurul orei 11.30, nu se afla la domiciliu. Faţă de această împrejurare, organele de poliţie i-au aplicat o sancţiune contravenţională şi au înştiinţat organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în vederea instituirii carantinei faţă de acesta, măsura fiind dispusă conform procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile”, precizează Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Riscă trei ani de pușcărie

Legendaru nu s-a liniştit însă şi, pe 1 aprilie, a fugit şi din centrul de carantină. Autorităţile au fost anunţate de doi voluntari despre dispariţia sa. „S-a stabilit că inculpatul a sărit pe geamul de la etajul unu al clădirii, s-a deplasat apoi până în zona Copou, unde a fost depistat de organele de poliţie în dreptul statuii Mihail Kogălniceanu din faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza. Inculpatul a fost condus în acelaşi centru de carantină, fiind dispusă faţă de acesta măsura carantinei instituţionalizate, pentru o nouă perioadă de 14 zile”, menționează Monica Palaghia. Individul riscă până la trei ani de închisoare. El și-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că o regretă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net