Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a emis rechizitoriul pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Inculpat este un bărbat care a fugit de două ori din carantină.


Ispiri Kiwi Legendaru a fost trimis în judecată zilele trecute şi urmează să fie judecat la Iaşi. În rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se arată că bărbatul de 26 de ani s-a întors din Anglia pe 19 martie 2020 și era obligat, conform regulilor de la acel moment, să stea izolat la domiciliu.

“Nu se afla la domiciliu”

„Pentru asigurarea respectării măsurii instituite faţă de I. K. L., organele de poliţie din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. În ziua de 23.03.2020, organele de poliţie au constat că numitul I. K. L., în jurul orei 11.30, nu se afla la domiciliu. Faţă de această împrejurare, organele de poliţie i-au aplicat o sancţiune contravenţională şi au înştiinţat organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în vederea instituirii carantinei faţă de acesta, măsura fiind dispusă conform procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile”, precizează Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Riscă trei ani de pușcărie

Legendaru nu s-a liniştit însă şi, pe 1 aprilie, a fugit şi din centrul de carantină. Autorităţile au fost anunţate de doi voluntari despre dispariţia sa. „S-a stabilit că inculpatul a sărit pe geamul de la etajul unu al clădirii, s-a deplasat apoi până în zona Copou, unde a fost depistat de organele de poliţie în dreptul statuii Mihail Kogălniceanu din faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza. Inculpatul a fost condus în acelaşi centru de carantină, fiind dispusă faţă de acesta măsura carantinei instituţionalizate, pentru o nouă perioadă de 14 zile”, menționează Monica Palaghia. Individul riscă până la trei ani de închisoare. El și-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că o regretă.

 

 
 
Loading...