Klaus Iohannis anunță că de la 1 septembrie s-ar putea redeschide teatrele și cinematografele

Ultima actualizare:
Reprezentanții HoReCa au purtat discuții cu premierul Orban pentru redeschiderea retaurantelor aflate în interior
Reprezentanții HoReCa au purtat discuții cu premierul Orban pentru redeschiderea retaurantelor aflate în interior

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că este posibilă deschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie, în anumite condiții.

După ce reprezentanții HoReCa au spus că există speranțe ca restaurantele să se redeschidă de la 1 septembrie, iată că președintele Klaus Iohannis vine cu o veste bună și pentru iubitorii de cultură: sălile de teatru și de cinema și-ar putea deschide porțile tot din prima zi de toamnă calendaristică.

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță”, a precizat șeful statului. Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?”, a declarat președintele României.

Ce spune Klaus Iohannis despre redeschiderea restaurantelor


    Reprezentanții HoReCa au purtat discuții cu premierul Orban pentru redeschiderea retaurantelor aflate în interiorfoto: pixabay.com
Reprezentanții HoReCa au purtat discuții cu premierul Orban pentru redeschiderea retaurantelor aflate în interiorfoto: pixabay.com

„Al doilea sector care este în suferință este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. După 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și din locul respectiv. Specialiștii vor decide mâine un prag, iar acolo unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa activitatea în interior”, a completat Iohannis.

„Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum, să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident, nu ne întoarcem la normalitate. Funcționarea se va face în condiții și norme speciale”, a mai spus șeful statului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net