Klaus Iohannis anunță că nu pleacă la Consiliul European în funcția de președinte

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a fost distins cu Medalia de Onoare a FDGR
Klaus Iohannis a fost distins cu Medalia de Onoare a FDGR

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în cadrul Forumulul Democrat al Germanilor din România, din Sibiu, că el își dorește să rămână președintele României și că nu are în plan să devină președintele Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, la Sibiu, Medalia de Onoare a FDGR, pentru activitatea sa ca preşedinte al Forumului, în perioada 2002-2013, ca primar al Sibiului şi ca şef al statului, dar şi pentru contribuţia în promovarea valorilor şi tradiţiilor minorităţii germane.

"Domnule deputat Ovidiu Ganț, ați menționat în laudatio că sunt persoane care mă văd în conducerea unor instituții europene importante. Vreau să vă spun aici public. Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European", a declarat Klaus Iohannis, după ceremonia de decernare a „Medaliei de Onoare”, distincție oferită de Forumul Democrat al Germanilor din România, potrivit digi24.ro.

Klaus Iohannis a primit «Medalia de Onoare a FDGR»

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va primi, sâmbătă, 29 iunie, la Sibiu, Medalia de Onoare (Goldene Ehrennadel), cea mai înaltă distincţie acordată de Forumul Democrat al Germanilor din România.

"Preşedintele Klaus Iohannis va primi această distincţie în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate în calitate de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor (2002-2013), de primar al municipiului Sibiu (2000-2014) şi de Preşedinte al României, precum şi pentru importanta sa contribuţie în promovarea valorilor şi tradiţiilor minorităţii germane şi la dezvoltarea acestei comunităţi", scria Administraţia Prezidenţială, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net