Klaus Iohannis a aprobat o misiune specială a SPP la ONU

Ultima actualizare:

    Agenţii români vor fi la dispoziţia Departamentului de Siguranță și Securitate al Națiunilor UniteFoto Adevarul
Agenţii români vor fi la dispoziţia Departamentului de Siguranță și Securitate al Națiunilor UniteFoto Adevarul

Se pare că vizita efectuată de directorul SPP, Lucian Pahonţu la New York în luna septembrie, când s-a întâlnit cu Subsecretarul General ONU, Peter Drennan, a pus bazele unei colaborări între Serviciul Român de Protecţie şi Pază şi Departamentul de Siguranţă şi Securitate al Naţiunilor Unite, aceştia din urmă cerând acordul lui Klaus Iohannis pentru punerea la dispoziţie a unei echipe care să efectueze sub egida ONU, misiuni în afara teritoriului ţării, în diverse teatre de operaţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea venită de la Guvern referitoare la executarea unei misiuni de protecţie, de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază, la solicitarea secretarului general al ONU, şeful statului informând totodată Parlamentul în legătură cu acest demers. "În condiţiile în care operaţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite de menţinere a păcii sunt mai importante ca niciodată pentru pacea şi securitatea internaţională, România şi-a declarat disponibilitatea de a suplimenta contribuţia în vederea întăririi capacităţii ONU de a desfăşura astfel de misiuni", se arată într-un comunicat al SPP transmis redacţiei.

Documentul menţionează că, "în temeiul art. 7, alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român", preşedintele Iohannis a aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului referitoare la executarea unei misiuni de protecţie, de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază, la solicitarea secretarului general al ONU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net